Influenza: meghosszabbították a karantént

Moszkvában jelenleg is influenza járvány tombol: az orosz egészségügyi minisztérium döntésével január 31-én bevezetett iskolai karantént ezért még 5 nappal hosszabbították meg, írja a Kommerszant orosz lap.

Az iskolai karantén meghosszabbításáról egy speciális városi bizottság döntött, orosz polgármesterhelyettes, Olga Gorodec vezetésével. Eredetileg az iskolák szüneteltetése 1-8 osztályos tanulók számára a kitört influenza járvány miatt február 3-ig tartott volna, ezt hosszabbították most meg február 8-ig az 1-6 osztályos iskolások számára.

Moszkva az utóbbi 13 év legsúlyosabb influenza járványát éli át az elmúlt hetekben, és Oroszország más régióiban is tombol a járvány. Az ország fő tisztiorvosa, Gennagyij Oniscsenko azt tanácsolta a szülőknek, hogy tartsák otthon a gyerekeiket, és ne engedjék játszani a többi gyerekkel. Január 31-én több mint 1500 iskola zárt be a fővárosban és legalább 500.000 gyerek maradt otthon az influenza járvány miatt.

Az influenza járvány közben hódít Magyarországon is, és az ÁNTSZ közleménye szerint mostanra az egész országban járványos helyzet bontakozott ki.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »