A szíriai hadsereg állásait támadta az izraeli légierő

Az izraeli légierő a szíriai hadsereg állásait támadta Homsz és Damaszkusz környékén szerdán – írta a libanoni Ad-Dijar című napilap.

Az újság szerint legalább négy célpontot vettek célba. A nyugat-szíriai Homsz egyik ipari övezetében egy lőszerraktárt értek csapások. A rakétákat feltehetőleg még libanoni terület felett indították. A szíriai hadsereg veszteségeiről nem érkezett jelentés.

Korábban az izraeli harci gépek Szíria déli területeinél, valamint a Bekaa-völgyben jelentek meg, alacsony magasságban, a Libanon hegység gerincétől keletre, a libanoni-szíriai határnál. Szemtanúk Baalbek várostól északra hatalmas dörrenésekről számoltak be. Az Ad-Dijar értesülése szerint a szíriai légvédelem rakétákkal válaszolt a támadásra.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns civil szervezet arról számolt be, hogy az izraeli légierő Homsztól délre egy gyárat támadott. A szíriai kormányhadsereggel szövetségben harcoló fegyveresek egyik parancsnoka szerint egy rézfeldolgozó üzemet ért találat.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem kommentálta a történteket, csupán annyit közölt, hogy gépeik biztonságban visszatértek küldetésükből. Elmondta ugyanakkor, hogy a szíriai hadsereg, valamint a vele szövetséges, Irán-barát Hezbollah szervezet egy járműoszlopára mértek csapást.

Két hete Mohammed Bakeri iráni vezérkari főnök a szíriai fővárosban, Damaszkuszban tett látogatása során óva intette Izraelt Szíria légterének és területének megsértésétől.

A múlt hónapban Szíriából indított lövedékek csapódtak be Izraelben, aminek következtében egyes városokban megszólaltak a légiriadót jelző szirénák. Izrael ekkor közölte, hogy nem hagyja megtorlatlanul az ilyen eseteket.

Kapcsolódó cikkünk: Ismét szíriai célpontot bombázott Izrael

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »