Egyiptom bekeményít, nem ad beutazóvízumot katari állampolgároknak

Egyiptom a hét végétől nem ad beutazóvízumot az országba érkező katari állampolgároknak – jelentették be kedden Kairóban, amely más arab országokkal együtt azzal vádolja a közel-keleti emírséget, hogy támogatja a terrorizmust.

A csütörtöktől érvénybe lépő rendelkezés nem vonatkozik az egyiptomiak katari házastársaira, és a katari diákokra, akik az országba érkezéskor jogosultak a turista vízumra – közölte Ahmed Abu Zeid külügyi szóvivő.

A döntés hétfőn vált ismertté, amikor Számeh Sukri külügyminiszter találkozott kuvaiti kollégájával, Szabáh al-Hálid al-Hamad al-Szabáh sejkkel, aki közvetíteni próbál a Katar, illetve Perzsa(Arab)-öböl menti és más országok példa nélküli viszályában.

Sukri kitartott amellett, hogy Katarnak válaszolnia kell az arabok országok követeléseire, amelyeket feltételül szabtak az emírség ellen június 5-én elrendelt embargó feloldására – derült ki a külügyi közleményből.

Szaúd-Arábia, az emírségek, Egyiptom és Bahrein a múlt hónapban szakították meg diplomáciai kapcsolataikat Dohával. Gyakorlatilag blokád alá vették a szárazföldön csak Szaúd-Arábia felől megközelíthető félszigeten fekvő Katart, mert szerintük szélsőségeseket támogat, beleavatkozik szomszédai belügyeibe, aláássa a térség biztonságát és stabilitását.

  • Friss híreink a témában:

Forrás: MTI/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »