Elon Musk megfenyegette Trumpot

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben Donald Trump valóban kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, akkor elhagyja az elnök stratégiai tanácsadó csapatát.

Ugyan hivatalosan még nem jelentette be, elég valószínűnek tűnik, hogy Trump csütörtökön felmondja a globális megállapodást. Ez nemzetközi szinten hatalmas felháborodást váltott ki nem csak a politikusok, hanem a nagyobb amerikai cégek vezérigazgatói körében, akik egységesen kiállnak a párizsi egyezmény mellett.

A Tesla-vezért a Twitteren kérdezték meg, hogy mit szándékozik tenni, ha ez valóban bekövetkezik, mire ő azt válaszolta: „nincs más választásom, akkor kilépek a tanácsadói testületből”.

Eddig sem volt nagy egyetértés Musk és Trump között klímaügyben, de Musk eddig legalább látott rá esélyt, hogy befolyást gyakorolhat az elnökre a témában. Ha azonban megtörténik a kilépés, akkor már tényleg nincs értelme ott maradnia. A Fehér Ház mindeddig nem kommentálta a dolgot.

A cégvezetők megpróbálnak Trump üzleti vénájára apellálni, amikor igyekeznek őt lebeszélni a kilépésről. Szerintük az egyezményből történő kiválás komoly hátrányt jelentene az Egyesült Államoknak a globális versenyben, ami főként Kína malmára hajtaná a vizet, akinek viszont esze ágában sincs felmondani a megállapodást. Üzenetüket videó formájában közvetítették az elnöknek:

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek