Junckernek nem tetszik a németek javaslata az uniós források elosztásáról

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy berlini konferencián azt mondta: ellenzi azt a német javaslatot, amely a források megvonását helyezi kilátásba a jogállamiság alapelveit megsértő európai uniós tagállamokkal szemben.

A Reuters hírügynökség által idézett dokumentum szerint Berlin befagyasztaná azon tagállamok hozzáférését az uniós alapokhoz, amelyek nem teljesítik az Európai Unió jogállamiságra vonatkozó kritériumait.

“Az a véleményem, hogy ezt senkinek sem kellene tennie” – szögezte le Juncker.

Nem ez az első eset, hogy Jean-Claude Juncker és Németország szembekerül egymással – az Európai Bizottság elnöke legutóbb Angela Merkelt bosszantotta fel viselkedésével, amikor a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung felé kiszivárogtatott egy anyagot Theresa May-jel történt április 26-i megbeszéléséről, melyben a felek messzemenő egyet nem értéséről számoltak be.

Szerinte a brüsszeli bizottságnak vannak más eszközei, amelyekkel nyomatékosítani tudja, hogy a szolidaritás nem egyirányú utca.

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

2016 szeptember 4. REUTERS/Nicolas Asfonri/Pool

May szerint nagyvonalú a brit Brexit-ajánlat

Rendkívül komoly és méltányos az előző este bemutatott brit javaslat, amelynek értelmében az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnése után is a szigetországban maradhatnak azok az uniós állampolgárok, akik még a kiválás előtt érkeztek - hangoztatta Theresa May brit kormányfő.

Read More »