Újít az Apple, frissíthetik az egész MacBook családot

Értesülések szerint az Apple június eleji fejlesztőknek tartott konferenciáján tervezi bejelenteni, hogy megújítja a laptopjait. A lépés segíthet a Microsoft elleni verseny ellensúlyozásában, valamint a csalódott vásárlók visszaszerzésében.

A Bloomberg szerint a vállalat három új gépet is piacra dob a közeljövőben. A MacBook Pro például gyorsabb processzort kap, de készül egy 12-inch szélességű laptop is egy gyorsabb Intel chippel. Az Apple továbbá a 13-inch széles, öregedő MacBook Air frissítését is fontolgatja egy új processzorral, mivel a cég legolcsóbb laptopjainak értékesítése a mai napig meglepően erős maradt, annak ellenére, hogy ennek a gépnek a korszerűsítésére 2015 óta nem volt példa.

A laptopok külsején, a vázon nem változtatnak, viszont az operációs rendszerből kiadnak egy frissebb változatot, ami jobban alkalmazkodik az új gépekhez is.

Az értesüléseket eddig sem az Intel, sem az Apple nem kommentálta.

A Mac-sorozat a kaliforniai székhelyű vállalat 216 milliárd dolláros éves forgalmának csak 11 százalékát teszi ki, míg az iPhone a teljes forgalom kétharmadát. A MacBookok azonban kulcsfontosságúak a leghűségesebb, már-már fanatikus vásárlók megtartásának érdekében. Az Apple-höz lojális felhasználók ugyanis nincsenek maradéktalanul megelégedve a gépekkel, és ez váltásra, illetve apró módosítások elvégzésére sarkallhatja a céget.

A MacBookok frissítése azonban nem csak emiatt jönne jókor a cégnek. Ebben a hónapban ugyanis a Microsoft piacra dobta a Surface Laptopot, amely másodpercek alatt elindul, érintőképernyője van, továbbá a Windows legstabilabb verziója fut rajta. A Microsoft első igazi laptopját sokan életképes riválisnak tekintik a MacBook Airrel szemben.

A gépek frissítésével ezért az Apple ellensúlyozni tudná az új versenyhelyzetet, és így folytatódhatna a MacBookok lendülete. A második negyedévben a vállalat 4,2 millió asztali számítógépet és laptopot értékesített, és 14 százalékkal több bevételt produkált a Mac gépeken, mint egy évvel korábban.

A tervezett frissítések nem jelentenek komoly előrelépést az Apple notebook felállásának szempontjából, de bizonyítani fogják a vállalat elkötelezettségét egy olyan termék iránt, amely az elmúlt években sorozatos kritikákat kapott a vásárlóktól.

  • Korábbi Apple témájú cikkeink:

Forrás: Bloomberg

Felkapott hírek

Friss hírek

cdu-csu-spd

Újra a nagykoalíciónak áll a zászló Németországban

Egyre többen állnak ki a nagykoalíció folytatása mellett a Német Szociáldemokrata Pártban, hangsúlyozva, hogy az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások kudarca új helyzetet teremtett, amelyben már nem lehet elutasítani a kormányzást az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió szövetségével.

Read More »
epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »