Kisebb profit, kisebb prémium az Apple-nél

Csökkent az amerikai Apple informatikai cég vezetőségének tavalyi prémiuma, mivel a vállalatnak több fontos mutatót nem sikerült teljesítenie.

A Dow Jones kiadó által működtetett MarketWatch beszámolója szerint az Apple 215,6 milliárd dollár értékben értékesített tavaly, ami 3,7 százalékkal elmarad a tervezett 223,6 milliárd dollártól. A tavalyi nyereségcélt sem sikerült teljesíteni: a profit 60 milliárd dollár lett, kisebb a tervezett 60,3 milliárd dollárnál.

A vártnál gyengébb eredmények miatt a cégvezetőség tavalyi prémiuma 89,5 százaléka volt az egy évvel korábbinak. Így például Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 8,75 millió dollár prémiumot kapott, míg az előző évben  10,28 millió dollárt.

A tervezetthez képest kisebb tavalyi bevételt elsősorban az Apple cég iPhone-készülékeinek eladáscsökkenése okozta. A társaság bevételének mintegy kétharmada az iPhone okostelefonok eladásából származik.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »