Friss hírek

Trumpék nem merik piszkálni a jóléti rendszert

A Trump-kormányzat költségvetése nem fogja megnyirbálni a nagy jóléti rendszerekre szánt összeget, így az idősek egészségügyi ellátásának segítésére és a társadalombiztosításra szánt költségvetési pénzt – közölte vasárnap Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.

Mnuchin a Fox televíziónak adott nyilatkozatában fejtette ki a Trump-kormányzat első költségvetési javaslataira vonatkozó elképzeléseit. Ezek szerint a nagy jóléti rendszerekre (a társadalombiztosításra és az idősek egészségügyi ellátását segítő Medicare-re) rendelkezésre álló összegeket a kormányzat nem kurtítja meg.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a kedden az Unió állapotáról elhangzó első elnöki beszédében a kongresszusban Donald Trump kiemelten szól majd az adócsökkentési tervekről: a középosztályt segítő várható nagyszabású adócsökkentésről és az amerikai vállalatokat alacsonyabb adókkal versenyképessé tenni igyekvő elképzelésekről is.

Mnuchin az adócsökkentést a Trump-kormányzat gazdaságpolitikája egyik sarkalatos elemének nevezte. Kiemelte: az adócsökkentés a gazdaság megélénkülését hozza majd, ez pedig a jövedelmek gyarapodását eredményezi.

Nagyon határozottan hangsúlyozta, hogy a már “szerzett jogokat”, tehát az érvényben lévő jóléti rendszereket semmiféle átalakítás nem éri. “Ezekhez nem nyúlunk most hozzá. Senki ne számítson arra, hogy ez a költségvetés része lesz” – fogalmazott.

A miniszter közölte azt is, hogy az adócsökkentési tervek kidolgozásakor a minisztérium szorosan együttműködik a kongresszus mindkét házának politikusaival.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »