Trumpék nem merik piszkálni a jóléti rendszert

A Trump-kormányzat költségvetése nem fogja megnyirbálni a nagy jóléti rendszerekre szánt összeget, így az idősek egészségügyi ellátásának segítésére és a társadalombiztosításra szánt költségvetési pénzt – közölte vasárnap Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.

Mnuchin a Fox televíziónak adott nyilatkozatában fejtette ki a Trump-kormányzat első költségvetési javaslataira vonatkozó elképzeléseit. Ezek szerint a nagy jóléti rendszerekre (a társadalombiztosításra és az idősek egészségügyi ellátását segítő Medicare-re) rendelkezésre álló összegeket a kormányzat nem kurtítja meg.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a kedden az Unió állapotáról elhangzó első elnöki beszédében a kongresszusban Donald Trump kiemelten szól majd az adócsökkentési tervekről: a középosztályt segítő várható nagyszabású adócsökkentésről és az amerikai vállalatokat alacsonyabb adókkal versenyképessé tenni igyekvő elképzelésekről is.

Mnuchin az adócsökkentést a Trump-kormányzat gazdaságpolitikája egyik sarkalatos elemének nevezte. Kiemelte: az adócsökkentés a gazdaság megélénkülését hozza majd, ez pedig a jövedelmek gyarapodását eredményezi.

Nagyon határozottan hangsúlyozta, hogy a már “szerzett jogokat”, tehát az érvényben lévő jóléti rendszereket semmiféle átalakítás nem éri. “Ezekhez nem nyúlunk most hozzá. Senki ne számítson arra, hogy ez a költségvetés része lesz” – fogalmazott.

A miniszter közölte azt is, hogy az adócsökkentési tervek kidolgozásakor a minisztérium szorosan együttműködik a kongresszus mindkét házának politikusaival.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Pristina, 2018. április 26.
Hashim Thaci koszovói elnök (j) és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megbeszélést folytat Pristinában 2018. április 26-án. (MTI/EPA/Petrit Prenaj)

Koszovó elsődleges célja a teljes jogú EU-tagság elnyerése

Főként Koszovó európai integrációjáról, de a vízumliberalizációról és a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezéséről is tárgyalt csütörtökön Pristinában Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Hashim Thaci koszovói elnök, s utóbbi leszögezte: Pristina számára továbbra is a teljes jogú európai uniós tagság elnyerése a legfontosabb cél.

Read More »
Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »