Sojgu: Jelentősen bővítjük az orosz haderőt

Információs műveleti erőket állított fel az orosz hadsereg, amely idén négy új hadosztály létrehozást is tervezi, közülük hármat az ország nyugati és délnyugati területein – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az Állami Dumában szerdán elmondott beszámolójában.

Mint mondta, az információs műveleti erők “sokkal hatékonyabbak és erősebbek mindannál, amit korábban az ellenpropagandának nevezett területen létrehoztunk”. “A propagandának okosnak, hozzáértőnek és hatékonynak kell lennie” – tette hozzá.

A miniszter szerint a négy új hadosztály egyikét, amelyek létrehozása idén fejeződik be, a vitatott hovatartozású Kuril-szigeteken fogják állomásoztatni. A hadsereget 2017-re teljes egészében Iszkander-M operatív-taktikai rakétarendszerekkel fegyverzik át. Idén befejeződik az orosz partvonal Bal és Basztyion típusú rakétarendszerekkel történő védelmének kiépítése is. A projektet a Krímben már megvalósították.

Kapcsolódó cikkeink:

Mint mondta, az orosz légierő idén eddig 1760 bevetést hajtott végre Szíriában és 5682 csapást mért a terroristák infrastruktúrájára. Ezek 40 kiképzőpontot, 475 harcvezetési pontot és fegyverműhelyt, kétezer egységnyi haditechnikát, 3199 fegyverest és 26 harctéri parancsnokot semmisítettek meg.

2017-ben a szíriai kormányerőknek 1780 négyzetkilométernyi területet és 53 lakott települést sikerült elfoglalniuk a militánsoktól. Sojgu szerint a december végén bevezetett fegyvernyugvás eredményeképpen, amely az ország egész területén tartja magát, “sikerült megállítani a polgárháborút és áttérni a terroristák elleni közös küzdelemre”.

Egyebek között kitért arra is, hogy az orosz légierőnek 2016-ban 1300 pilótával volt kevesebbje a kelleténél. A létszámhiányt a tervek szerint 2018-ra tudják megszüntetni.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

cdu-csu-spd

Újra a nagykoalíciónak áll a zászló Németországban

Egyre többen állnak ki a nagykoalíció folytatása mellett a Német Szociáldemokrata Pártban, hangsúlyozva, hogy az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások kudarca új helyzetet teremtett, amelyben már nem lehet elutasítani a kormányzást az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió szövetségével.

Read More »
epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »