Sojgu: Jelentősen bővítjük az orosz haderőt

Információs műveleti erőket állított fel az orosz hadsereg, amely idén négy új hadosztály létrehozást is tervezi, közülük hármat az ország nyugati és délnyugati területein – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az Állami Dumában szerdán elmondott beszámolójában.

Mint mondta, az információs műveleti erők “sokkal hatékonyabbak és erősebbek mindannál, amit korábban az ellenpropagandának nevezett területen létrehoztunk”. “A propagandának okosnak, hozzáértőnek és hatékonynak kell lennie” – tette hozzá.

A miniszter szerint a négy új hadosztály egyikét, amelyek létrehozása idén fejeződik be, a vitatott hovatartozású Kuril-szigeteken fogják állomásoztatni. A hadsereget 2017-re teljes egészében Iszkander-M operatív-taktikai rakétarendszerekkel fegyverzik át. Idén befejeződik az orosz partvonal Bal és Basztyion típusú rakétarendszerekkel történő védelmének kiépítése is. A projektet a Krímben már megvalósították.

Kapcsolódó cikkeink:

Mint mondta, az orosz légierő idén eddig 1760 bevetést hajtott végre Szíriában és 5682 csapást mért a terroristák infrastruktúrájára. Ezek 40 kiképzőpontot, 475 harcvezetési pontot és fegyverműhelyt, kétezer egységnyi haditechnikát, 3199 fegyverest és 26 harctéri parancsnokot semmisítettek meg.

2017-ben a szíriai kormányerőknek 1780 négyzetkilométernyi területet és 53 lakott települést sikerült elfoglalniuk a militánsoktól. Sojgu szerint a december végén bevezetett fegyvernyugvás eredményeképpen, amely az ország egész területén tartja magát, “sikerült megállítani a polgárháborút és áttérni a terroristák elleni közös küzdelemre”.

Egyebek között kitért arra is, hogy az orosz légierőnek 2016-ban 1300 pilótával volt kevesebbje a kelleténél. A létszámhiányt a tervek szerint 2018-ra tudják megszüntetni.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Berlin, 2018. március 26.
A Stimulate nevű project keretén belül bemutatásra kerülő vezető nélküli elektromos busz a berlini Charite Egyetemi Kórház területén 2018. március 26-án. A busz napokon belül megkezdi működését a német fővárosban. (MTI/EPA/Omer Messinger)

Az elektromos buszok elterjedése árthat az olajiparnak

Az akkumulátoros motorokkal felszerelt buszok hirtelen komoly „problémává” váltak, lévén a közeljövőben jelentős mértékben hozzájárulhatnak a városi közlekedés forradalmasításához, valamint segíthetik az energiaipart átformáló erőket. Kínával az élen, egyre több hagyományos szmog-okádó dízelbehemótot váltanak fel elektromos buszok, ezáltal pedig csökken a fosszilis üzemanyag iránti kereslet.

Read More »