Koszovó idén benyújtja uniós csatlakozási kérelmét

Pristina még az idén benyújtja európai uniós csatlakozási kérelmét – jelentette be Enver Hoxhaj koszovói külügyminiszter a Zeri című pristinai napilap pénteki beszámolója szerint.

Koszovó az elvárt európai uniós reformok előkészítésén dolgozik, s amikor ezzel a munkával végez, beadja csatlakozási kérelmét – fogalmazott a koszovói külügyi tárca vezetője.

Az Európai Unió és Koszovó között 2015-ben írták alá a stabilizációs és társulási megállapodást, ennek ellenére még mindig él a balkáni országgal szembeni uniós vízumkényszer. Brüsszel a kétoldalú kapcsolatok rendezéséhez kötötte Szerbia és Koszovó európai integrációjának folytatását.

Koszovó – Szerbia egykori déli, túlnyomó többségében albánok lakta tartománya – 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét de azóta is folyamatos a feszültség a két ország között.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »