Ellentmondásos hírek Aleppóból, küszöbön a város elfoglalása

A szíriai kormányerők a felkelők utolsó kelet-aleppói állásait is elfoglalták, Aleppó teljes egészében a hadsereg irányítása alá került – jelentette hétfő este a TASZSZ orosz hírügynökség. Más források szerint a felkelők még tartják magukat, legalább két negyedben vannak még jelen.

A közösségi oldalakon a TASZSZ közlésével egy időben egyre több olyan bejegyzés, híresztelés és felvétel terjed, amelyek a kormányerők győzelmét látszanak igazolni. Értesülések szerint a Szíriában kormányzó Baasz (Baath) Párt nyugat-aleppói vezetője is bejelentette a város felszabadítását.

Hivatalos bejelentés azonban még nem érkezett sem Damaszkusz, sem a kelet-aleppói felkelők részéről.

Más források szerint Kelet-Aleppó bevételének híresztelése még korai volt, a harcok még folynak, a felkelők még a várost átszelő folyó nyugati oldalán fekvő negyedek közül még legalább kettőt ellenőrzésük alatt tartanak.

A szíriai hadsereg hétfőn jelentős területeket foglalt el, megfigyelők szerint a felkelők védelme teljesen összeomlott. Zaid asz-Száleh altábornagy annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Aleppó teljes bevétele csak idő kérdése. Egy katonai forrás pedig az esti órákban azt mondta a Reutersnek, hogy a város elfoglalását bármelyik pillanatban bejelenthetik.

  • Korábbi cikkeink a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »