Törökországban most a csendőrségnél tisztogatnak

Több mint ezerkétszáz csendőrt függesztettek fel állásából csütörtökön Törökországban a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatások keretében.

A török belügyminisztérium közlése szerint az érintettek kapcsolatban állnak azzal az – amerikai emigrációban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok által kiépített – nemzetközi hálózattal, amelyet Ankara a hatalomátvételi kísérletért felelőssé tesz. Az összeesküvők és támogatóik ellen indított átfogó nyomozások a haderő mellett főként a rendőrséget, a csendőrséget, a parti őrséget, az igazságügyet, az oktatást, az egészségügyet és a médiát érintik.

Az államcsínykísérlet után Törökországban rendkívüli állapotot hirdettek, amely során a kormány a csendőrséget teljes mértékben a belügyminisztérium ellenőrzése alá vonta.

Az incidens óta eltelt három és fél hónapban a török hatóságok több mint 110 ezer közalkalmazottat menesztettek vagy függesztettek fel munkaköréből hasonló indokkal. Az Anadolu állami hírügynökség adata szerint július elején Törökországban 2 millió 452 ezer közalkalmazott dolgozott.

  • Korábban írtuk:

Mehmet Müezzinoglu munkaügyi miniszter az Anadolunak adott interjújában csütörtökön bejelentette: 2017-ben 60 ezer embert vesznek fel az állami szférába, főként az egészségügyi és az oktatási tárcához, valamint a rendőrséghez. Egy múlt heti törvényerejű rendelet értelmében a közalkalmazotti vizsgán sikeresen teljesítőknek ezentúl biztonsági vizsgálaton is át kell esniük, mielőtt munkába állhatnak.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »