Devizahitelek: visszatáncol az Orbán-kormány?

Fokozatosan finomodik a kormány javaslata a devizahitelek fix árfolyamon történő átváltásával kapcsolatban. Az új fejlemények szerint csak azok lennének jogosultak a fix árfolyamon (CHFHUF 180, EURHUF 250) történő törlesztésre, akik még a 180 forintos CHFHUF vagy 250 forintos EURHUF árfolyam alatt vették fel a devizahitelüket. A módosítás mindazonáltal nem jelent túl nagy fellélegzést a bankoknak, miután a devizahitelek jelentős hányadát még a 180-as árfolyam alatt vették fel és csupán 2008 után emelkedett tartósan 180 felé a CHFHUF kereszt. További részletek az elkövetkezendő napokban láthatnak napvilágot, a tervek szerint a javaslatot a jövő héten hagyja jóvá a parlament.

Eközben a forint az euróval szemben 288 forint felé emelkedett és az 1 éves csúcsát ostromolja a kormány bejelentése után. A kötvénypiacon is általános hozamemelkedés figyelhető meg, ami drágítja az államháztartás refinanszírozhatóságát.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »