Beérett Trump bevándorlóellenes politikája

Rohamosan csökken az Egyesült Államokban befogadott menekültek száma – derült ki az amerikai külügyminisztérium által közzétett adatokból.

A menekültekkel és migránsokkal foglalkozó minisztériumi részleg jelentése szerint a 2018. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben az Egyesült Államok 22 ezer 491 menekültet fogadott be. Ez egynegyede a két évvel ezelőtt befogadott menekülteknek, és a legalacsonyabb arány 1980 óta, amikor a szövetségi törvényhozás elfogadta a menekültek letelepítéséről szóló új törvényt.

A 2017 szeptembere és 2018 szeptembere közötti időszakban befogadott menekültek száma kevesebb a fele annak, mint amit a Trump-kormányzat engedélyezne. Az adminisztráció eddig 50 ezer főben maximálta az évente befogadható menekültek számát, ám a most kezdődött pénzügyi évben ezt az arányt 33 ezer főre csökkentette.

A külügyi jelentés szerint a legtöbben a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából kaptak menekültstátuszt: ebből a térségből 9351 embert fogadott be az Egyesült Államok. Megnövekedett a Kongóból és Ukrajnából érkező menekültek száma is.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »