Búvárszivattyú vásárlási kisokos – a megfelelő döntéshez! (x)

Aki házi vízellátásra vagy kerti locsolásra, akár ipari felhasználásra keres csendes és hatékony eszközt, a búvárszivattyú egy széles körben bevált eszköznek számít. A kiválasztás folyamata ugyanakkor nem egyszerű, komolyabb pénzügyi és beruházási döntés, ezért érdemes tisztában lenni a legfontosabb szakmai tudnivalókkal.

 

A Szivattyuk.hu oldalán búvárszivattyú és egyéb termékek vásárlására is adott a lehetőség – amit online is meg lehet rendelni vagy személyesen megtekinteni előtte a budapesti boltban.

Miért van szükség búvárszivattyúra?

Leginkább azért, hogy valamilyen víz alatti vagy földalatti forrásból képesek legyünk a vizet kiszivattyúzni. Erre szükség lehet vízellátáskor, kerti locsoláskor vagy akkor, ha fúrt vagy ásott kutat építettünk az elmúlt időszakban. Igencsak hasznos eszköz, ha az embernek kertje van. Léteznek azonban még komolyabb, professzionális és ipari célra alkalmazott típusok is.

A legfontosabb kiválasztási szempontok

Az első és talán legfontosabb tényező az eszköz teljesítménye és kapacitása. Ez biztosítja ugyanis, hogy mennyi vizet tudunk megmozgatni vele adott idő alatt. A vízadó képesség is legalább ilyen fontos – ha túl nagy szivattyúval dolgozunk, szárazra futhat, ami károsodáshoz vezet.

Az is fontos, hogy a búvárszivattyú adott mélységből a felszínre tudja juttatni a vizet. Ehhez elegendő nyomásra lesz szükségre. Ez attól is függ, milyen mélységű a víz vagy a kút – a mélység és nyomás tehát szintén alapvető szempontok.

Aligha meglepő, de a minőség és a tartósság is – jó esetben – ott van a legalapvetőbb pontok között. Ez ugyanis nagymértékben befolyásolja az eszköz működését, ellenálló képességét, kopásállóságát és hosszú távú tartósságát.

Ha nincs az eszköznek gazdája, úgy járunk, mintha csak egy nem karbantartott autónk lenne. Figyeljünk tehát oda rá, cseréljük vagy javítsuk az alkatrészeket szükség esetén!

Végül, de nem utolsósorban az energiahatékonyság, az üzemeltetési költségek jönnek. Minél hatékonyabb ezekből a szempontokból az eszköz, annál kevesebb a költsége is. Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, és mindig adott körülményekre és feladatra szabottan vásároljunk!

A megfelelő búvárszivattyú anyagilag is megtérül!

A választás tehát egy komolyabb kezdeti kiadással jár, de amellett, hogy később alig kell rákölteni, megoldja a ház körüli problémáinkat is, így hosszú távon minden bizonnyal jól járunk vele. Nem kell költeni annyit a külső szakemberekre és az általuk használt eszközöket megfizetni, valamint ha mi magunk is eltanuljuk a dolgok csínját-bínját, sokkal inkább önfenntartóvá válunk.

A Szivattyuk.hu oldalán a vásárlás mellett részletes leírásokat és edukációs tartalmakat is találhat – kérdés esetén pedig bátran fordulhat a több évtizedes szakmai tapasztalattal bíró csapathoz. Ne merüljünk el egyedül a mély vízben – majd megteszi azt az arra ideális búvárszivattyú!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek