Hogyan növelheti a vállalati hatékonyságot a rendszerintegráció? (x)

A cégeknél a legtöbb esetben különböző technológiai rendszerek működnek, a technológiai infrastruktúra sokfélesége pedig nehézzé teheti a vállalat működését. Éppen ezért kiemelt fontosságú az, hogy ezek a különböző rendszerek megfelelőképpen legyenek összehangolva. Ez az eljárás maga a rendszerintegráció, amely képes optimalizálni a céges folyamatokat.

Hogyan lehet megvalósítani a rendszerintegrációt?

A BBMARKET szakemberei a rendszerintegrálás folyamán különböző platformok segítségével hangolják össze a vállalat erőforrásait, ennek következtében pedig tökéletes összhangban működhetnek együtt a munkatársak és az általuk használt informatikai eszközök. Ehhez a Microsoft Azure, valamint a Google Workspace rendszerét érdemes használni, melyek tökéletesen megfelelőek ennek a folyamatnak a véghezviteléhez. Ennek eredményeképpen az informatikai rendszert egyetlen egységes platformon lehet kezelni, ami megkönnyíti a vezetők és az alkalmazottak dolgát.

Mit tud a Microsoft Azure?

A Microsoft Azure a Microsoft olyan programja, mely felhőalapú szolgáltatásra épül. Ennek következtében a cég különböző programjai, az alkalmazások, az adatbázisok, magában a Microsoft központban tárolódnak és futnak, ezáltal a világ bármely pontján el tudják érni a jogosultak. További előnye, hogy rugalmasan hozzáilleszthető a vállalat működési struktúrájához, valamint egyénre szabható.

A Google Workspace

A Google Workspace képes összekapcsolni a Google különböző szolgáltatásait, úgy, mint a Gmailt, a Drive-ot, a Docs-ot vagy a Hangoutot, ezzel könnyíti meg az együttműködést és a kommunikációt. Alkalmas arra, hogy egy adott dokumentumot egyidejűleg többen is szerkesszenek, az alkalmazásokat bárhonnan el lehessen érni, az anyagokat egyszerűen meg lehessen osztani.

Az integráció előnyei

A cégek működése sokkal gördülékenyebb lesz azáltal, hogy az informatikai lehetőségek az alkalmazottak számára könnyen hozzáférhetővé válnak, ha a kommunikáció közöttük gyorsabbá válik, az információáramlás útjába semmi sem áll. A fenti platformok alkalmasak arra, hogy önmagukban vagy hibrid rendszerek alkalmazásával létrehozzák a rendszerek integrálását.

Melyik rendszert érdemes használni?

Bármelyik szolgáltatást is használjuk, mindkettő alkalmas arra, hogy egymás programjait és alkalmazásait is használni tudják. Például a Microsoft is képes kezelni a Gmail és más Google programokat, ezáltal pedig ténylegesen is a vállalat igényeire szabható. Ezek a platformok szigorú biztonsági védelemmel rendelkeznek, megakadályozva ezzel az adatok kiszivárgását, illetve azt, hogy illetéktelenek férjenek hozzá a vállalat adataihoz. Ezt többlépcsős hitelesítéssel és folyamatos automatikus mentéssel tudja elérni.

A rendszerintegráció segíti a vállalat IT hatékonyságát, és már rövid távon is csökkentheti a költségeket, emellett pedig növeli a vállalat teljesítményét. A cég növekedésének kulcsa lehet tehát ez a folyamat, ezért nem érdemes sokáig húzni a bevezetését.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek