Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Az első lépések

Sok férfi könnyedén megbarátkozik a kopaszodásával és a teljesen rövidre nyírt frizurával, vannak azonban, akiknek a rémálommal egyenlő az egykori dús hajuk elvesztése. Ha úgy érezzük, hogy megkeseríti a napjainkat a folyamatos hajritkulás, érdemes lehet felkeresni egy hajklinikát, ahol segíteni tudnak hajunk visszanyerésében. 

A TurboHair Medical hajbeültetés szolgáltatása egy díjmentes konzultációval kezdődik, ahol a szakemberek megvizsgálják, és véleményezik a páciens fejbőrének az állapotát. Természetesen a beszélgetés során feltehetjük az esetleges kérdéseinket is, így részleteiben megismerhetjük a beavatkozás lépéseit. 

Ki alkalmas hajbeültetésre?

Sokan bizonytalanok azt illetően, hogy egyáltalán megfelelnek-e a kritériumoknak, alkalmazható-e rajtuk is ez az eljárás. Jó hír, hogy kortól és nemtől függetlenül részt lehet venni a kezelésen, illetve azok is bátran jelentkezhetnek, akiknél esetleg már előrehaladott állapotban van egyes területeken a kopaszodás. 

Sokan nem tudják, de a férfiaknál a tesztoszteron hormon egy változata okozza a haj elvesztését. Léteznek azonban olyan területek a fejbőrön, amelyek immunisak ennek hatásaira, így nem is jellemző a kopaszodás ezeken a részeken. Gondoljunk akár a tarkóra,vagy a fej oldalsó területeire. A beavatkozás során tulajdonképpen a tarkón található hajhagymák kerülnek átültetésre a fej azon részeire, ahol elindult a haj ritkulása.

A fentiekből adódóan előfordulnak olyan esetek is, amikor nem ajánlják a kezelést a szakemberek. Ilyen lehet például, ha a páciens haja annyira ritka, hogy a tarkón lévő hajtüszők felhasználásával is túl kevés lenne a haj a beavatkozás sikerességéhez. Léteznek olyan egészségügyi problémák, amelyek szintén hajhullást okoznak. Ilyen esetekben szintén nem javasolt az eljárás elkezdése, hiszen ez akadályozná az átültetett haj megfelelő beépülését. 

Milyen korosztálynak ajánlott a kezelés?

Hajbeültetés szinte bármilyen korban elvégezhető, ha a páciens elegendő hajjal rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen az eljárás. Nem javasolt azonban a beavatkozás megkezdése túl fiatal korban, amikor még épphogy csak megkezdődik a kopaszodás. Ennek az az oka, hogy a hajritkulás nagy valószínűséggel folytatódni fog a kényes területeken, így hiába végzik el az átültetést a fejbőr egy részén, valószínűleg további hajhullással kell majd számolni a későbbiekben, így nem érhető el végleges eredmény. 

A hajbeültetés egy olyan esztétikai kezelés, amely nagy változást hozhat a kopaszodó páciensek életében. Ha kíváncsi rá, hogy alkalmas lehet-e a kezelésre, érdemes részt venni egy hajklinika konzultációján, ahol a szakemberek megadják erről a megfelelő tájékoztatást.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »