Éledezik az európai gazdaság

A vártnál nagyobb mértékben javult a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe áprilisra vonatkozóan a gazdaságkutató intézet honlapján hétfőn publikált jelentés alapján. A kilátások megítélése két éve most először pozitív.

A Sentix befektetői hangulatindex áprilisra a várt -8,3 pont helyett -5,9 pontra javult az előző havi -10,5 pontról. Az áprilisi az index sorban a hatodik egymást követő havi javulása, egyben a mostani lett az index legkedvezőbb értéke, amióta 2022 márciusában -7,0 ponttal negatívba fordult az előző havi +16,6 pontról. A legrosszabb értékét azóta a 2022. októberi -38,3 ponttal érte el.

Az index összetevői közül a kilátások megítélése már sorban a hetedik alkalommal javult és 2022 februárja, az ukrajnai háború kezdete óta az első alkalommal ért el pozitív értéket, +5,0 pontot a márciusi -2,3 pont után.

Javult az aktuális helyzet megítélése is, sorban a hatodik alkalommal: áprilisban -16,3 pontot mutatott a márciusi -18,5 pont után.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »