Okosgyűrűt dob piacra a Samsung

A Samsung Galaxy Ring az egészséget nyomon követő funkciókkal, többek között pulzusszám- és alvásfigyeléssel kerül hamarosan a boltokba, miközben a felhasználóknak egy pontszámot is ad a napra való felkészültségükről.

A CNBC-nek adott interjúban Hon Pak, a Samsung Electronics digitális egészséggel foglalkozó csapatának vezetője beszélt a vállalat első okosgyűrűjéről, a Samsung Health alkalmazás előfizetési modelljével kapcsolatos megfontolásokról, valamint a mesterséges intelligencia szerepéről.

A Samsung januárban, az S24 okostelefon bemutatásakor tartott sajtótájékoztatón említette meg először a Galaxy Ringet, melyet a dél-koreai techóriás a ma kezdődő barcelonai Mobile World Congress-en mutat be nyilvánosan.

Samsung Galaxy Ring – kép forrása: Samsung Newsroom

Pak elmondta, hogy az érzékelőkkel felszerelt gyűrű képes lesz leolvasni a pulzusszámot, a légzésszámot, az alvás közbeni mozgás mennyiségét és azt az időt, amíg az ember elalszik, ha már az ágyban fekszik.

Az is kiderült az interjúból, hogy a gyűrű képes lesz a felhasználónak egy „vitalitási pontszámot” adni, amely adatokat gyűjt a fizikai és szellemi felkészültségről, hogy kiderüljön, mennyire lehet produktív.
Mindez a Samsung Health alkalmazáson keresztül lesz elérhető.

A gyűrű idén kerül forgalomba, de Pak nem adott meg konkrét időzítést vagy árszabást.

Pak azt is elmondta, hogy a vállalat fontolgatja egy olyan funkció hozzáadását, amely lehetővé tenné a Galaxy Ring számára az okostelefonokhoz hasonlóan az érintés nélküli fizetést, illetve a vállalat nem invazív glükózmonitorozáson, valamint vérnyomásérzékelésen is dolgozik viselhető eszközein keresztül.

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek