A zsaluzia praktikus funkciói (x)

Az építőipar egyre korszerűbb házakat alkot, ami a modern stílusirányzatok követésében is megmutatkozik. Ezeket az újszerű és ízléses megjelenésű házakat olyan látványos kiegészítők illetik meg, amelyek tovább fokozzák a pazar arculatot.

Éppen ezért ma már az ilyen impozáns épületeken a redőny helyett az exkluzív zsaluzia jelenik meg legtöbbször. Ám ez nem jelenti azt, hogy egy egyszerűbb, illetve régebbi kinézetű épületen ne mutatna jól, hiszen ebben az esetben is dekoratív külsőt nyújt.

A zsaluzia megjelenése sokkal frissebb, mint a redőnyé, és ráadásul precíz árnyékolást nyújt. Olyan lehetőségek rejlenek benne, amelyeket azok tudnak megfelelően kiaknázni, akik a fény szögeinek aprólékos szabályozására törekszenek.

Az egyedi fényszabályozás mestere

A zsaluzia az egyetlen olyan kültéri árnyékoló, amely képes a páratlanul alapos fényszabályozásra. A fény teljes, 100%-os kizárása ugyan nem lehetséges általa, de a forgatható lécekkel folyamatosan tudjuk finomhangolással állítani a fény beesési szögét.

Így mindig az éppen aktuális igényeinkhez tud alkalmazkodni a zsaluzia, valamint az időjárás körülményeihez is. Ugyanúgy véd az illetéktelen betekintés ellen, mint a redőny, hiszen a megdöntött lécek között kintről nem látnak be.

Ez abban az esetben is igaz, ha kint már sötét van, de bent fel van kapcsolva a villany. Viszont mi ki tudunk tekinteni az ablakon, tehát nem vagyunk elzárva a külvilágtól. Nézzük meg, hogy vajon hő- és hangszigetelő-e a Topredőnynél is kapható zsaluzia?

A zsaluzia a hőt és a zajt is szűri?

Sokkal többre képes a zsaluzia annál, hogy a nyári melegben megakadályozza a napfény bejutását a helyiségbe. Még a legmodernebb ajtók és ablakok is engednek kiszökni némi hőt télen, nyáron pedig rajtuk keresztül áramlik be a legtöbb meleg.

Ha zsaluzia van a nyílászárókon, a lamellák megfelelő irányú forgatásával meg tudjuk akadályozni, hogy az üveg közvetlenül érintkezzen a hideggel, a meleggel vagy akár a széllel. Ha teljesen lezárjuk, egy extra légréteget képezünk az ablak előtt, tehát a benti ideális hőmérséklet sokkal később találkozik a kintivel. A hőcsere sokkal lassabban következik be, mint árnyékoló nélkül. Kánikula idején még azelőtt ki tudjuk zárni a forró napsütést, mielőtt felmelegítené a belső helyiségeket.

Nemcsak a hőt, hanem a hangot is képes megszűrni a zsaluzia. Ugyanennek a hatásnak a segítségével a lamellák felfogják a kinti zajokat, s azok legyengülve érik el otthonunkat. De mi a helyzet a vagyonvédelemmel? Arra is képes a zsaluzia?

A zsaluzia szerepe a vagyonvédelemben

A masszív alumíniumszerkezeten egyetlen tolvaj sem képes hangtalanul áthatolni. Ráadásul egy motorizált zsaluziával akár meg is tudjuk téveszteni a betörőket, mert azt a hatást keltheti, hogy van otthon valaki, akkor is, ha ez nincs így.

Szenzorokkal felszerelve és automatizálva teljesen az aktuális időjárási viszonyokhoz tud alkalmazkodni az árnyékoló. Ha pedig okosítva is van, bármikor, bárhonnan tudjuk vezérelni egy okoseszköz segítségével, amihez csak az alkalmazást kell letölteni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek