A huminsav kiváló hatása kedvenceink egészségére (x)

A huminsavak jótékony hatását már a XV. századi Kínában is ismerték, ahol Li Shi Csen gyulladásokat, fekélyeket, sebeket, daganatokat kezelt ezzel az anyaggal. Később fekélyes szaruhártya-gyulladásra, vastagbélgyulladásra is alkalmazták, mivel kiváló eredményeket tudtak elérni vele a gyakorlatban.

De mi is ez a különleges anyag, és alkalmazhatjuk-e állatok esetében is? Cikkünkből kiderül!

A huminsavak összetétele

A BioZoo.hu kutyák számára készült termékei között megtalálhatjuk a huminsavat is, mint természetes táplálékkiegészítőt, hiszen ez az anyag teljes mértékben a természetből származik, ezen belül is nem másból, mint a földből. Erre a neve is utal, hiszen a huminsav a humusz szóból származik. 

A keletkezése bomlási folyamatok során történik, a föld alatt lévő növényi és állati maradványokat a talajbaktériumok és gombák aerob körülmények között lebontják és ennek során nagy molekulaméretű, savas jellegű anyagok keletkeznek, melyek rendkívül sokfélék és kémiailag változatosak.

Miért hasznos az emberek és az állatok számára a huminsav?

A természetgyógyászat már nagyon régóta felfedezte a huminsav pozitív hatásait, és az utóbbi években az emberek is egyre nagyobb számban kezdték el használni. Ennek oka az, hogy egy olyan teljesen természetes anyagról van szó, ami több pozitív hatást is okoz a szervezetben, így különösen érdemes alkalmazni bizonyos problémák fennállása esetén.

Hatékony a Candida-fertőzés ellen, segít az allergiában szenvedőkön, de még nehézfém-terhelésnél is bevethető.

Milyen problémák esetén fordulhatunk a huminsavhoz?

Mivel ez az anyag megköti a méreganyagokat, ezért emésztési problémák esetén mindenképpen érdemes kipróbálni. A méreganyag így nem tud felszívódni, hiszen a huminsav megköti azt, majd a széklettel távozik. Javítja az emésztést, ugyanis védőréteget képez a bél falán, és jótékonyan hat a bélben lévő baktériumokra. Puffadás, hasmenés vagy székrekedés esetében ezért hatékony segítség lehet a kutyád számára.

Allergiára is nagyon ajánlott, mivel kiváló antioxidáns hatásokkal rendelkezik, megköti a szabadgyököket, enyhíti az allergia tüneteit.

Javasolt alkalmazás

A huminsav erősíti az immunrendszert, segíti megelőzni a betegségeket, alkalmas arra, hogy betegségek esetén kiegészítő kezelésként alkalmazzuk. Próbáld ki akkor, ha a kutyád allergiás, emésztési problémái vannak, bélbetegségben szenved vagy bőrproblémái vannak.

A terméket adagold hozzá kedvenced ételéhez, 10 kilogramm testsúlyhoz 3 gramm szükséges. Ne lepődj meg azon, ha a kutya széklete megfeketedik, ez természetes jelenség. Akár folyamatosan is adagolhatod, de ha kúraszerűen alkalmaznád, akkor évente 3-4 alkalommal add neki 4 héten keresztül, így megtapasztalhatod a huminsav pozitív hatásait. 

A huminsavat a természet alkotta, a földből származik, mi pedig felhasználhatjuk arra, hogy saját és állataink egészségében pozitív változásokat érjünk el. Ne menj el emellett a remek anyag mellett, hanem próbáld ki és élvezd a hatását.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek