Mire kell figyelni, hogy a hirdetési szöveg hibátlan legyen? (x)

Annak érdekében, hogy a hirdetés jól teljesítsen, minden apró részletre figyelni kell. Ez nemcsak a kép minőségére igaz, hanem a szövegre is. Figyelni kell többek között az elütésekre, a helyesírásra, a tagoltságra, a szórendre és a választékosságra is.

Ha nincs kapacitás a szövegírásra, akkor érdemes a Follow Marketing szolgáltatásával, a marketing kiszervezés lehetőségével élni. Így időt lehet spórolni, és el lehet kerülni, hogy hibás szöveg kerüljön közzétételre.

Fontos, hogy a cég oldalán mindenképpen igényes sorok jelenjenek meg

Törekedni kell arra, hogy a céggel kapcsolatban pozitív kép alakuljon ki a célközönség fejében. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a szövegek hibátlanok legyenek, vagyis ne tartalmazzanak helyesírási hibát vagy elütést. Hiába tökéletes a vizuális tartalom és a pozícionálás, ha a szöveg összecsapott, ugyanis ebben az esetben biztosan romlani fog a konverzió.

Annak érdekében, hogy egy cég oldalán igényes sorok jelenjenek meg, néhány fontos szempontra mindenképpen kiemelt figyelmet kell fordítani. Ezek közül az első az elütés, hiszen mindenkivel előfordul, hogy a gyors gépelés során nem azt a billentyűt üti le, amit szeretett volna. Ha ez nincs kijavítva, akkor egyértelműen azt üzeni az olvasónak, hogy a készítő nem fordított elegendő figyelmet a munkájára.

A mondatokon belül a szórendre kell kiemelt figyelmet fordítani

A helyesírási hibákra is figyelni kell, hiszen komoly csalódást tudnak okozni az olvasókban. Sokan felcserélik például a zöngés-zöngétlen mássalhangzókat. Elsőre talán ez furcsának tűnhet, de sokakkal előfordul, és figyelmetlen olvasás esetén az ellenőrzéskor sem tűnik fel.

Az említettek mellett a logikai kapcsolatokra is oda kell figyelni. Ez nemcsak a mondatokon belül érvényes, hanem egy-egy mondat vagy bekezdés között is. A lényeg, hogy minden egység kapcsolódjon az előtte lévő egységhez. A mondatokon belül pedig a szórendre kell kiemelt figyelmet fordítani.

Nehéz feladat a saját szöveg ellenőrzése, érdemes inkább mással átnézetni

Érdemes azt is ellenőrizni, hogy az elkészült szöveg rendezett-e és megfelelően tagolt-e. Továbbá a szinonimákat is érdemes használni, hogy ne legyen túl nyers a szöveg. Például a “jó” helyett használható bátran a “kiváló” vagy a “meleg” helyett az “őrjítő hőség”. 

Nehéz feladat a saját szöveg ellenőrzése, szóval érdemes inkább mással átnézetni, akinek lehet bízni a tudásában. Ha erre nincs lehetőség, akkor egy bevált trükk a szöveg visszafelé olvasása. Ez azért jó, mert így nem egy egybefüggő szöveget látunk, amit könnyen át lehet futni, hanem egyenként kell elemezni a szavakat. 

Ha igazán különleges és választékos megfogalmazásra van szükség, akkor pedig nem érdemes azonnal felhasználni a megírt szöveget. Érdemes hagyni néhány órát vagy akár egy teljes napot, és ezt követően megnézni újra a leírtakat, hiszen így új ötletek merülnek majd fel.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek