Fontos fürdőszobai kiegészítő, mely drámai hatást eredményezhet (x)

A fürdőszoba felújítása vagy tervezése során a tükrök kiválasztására is fordítsunk nagy figyelmet. Egy jól elhelyezett tükör a helyiségben több fényt biztosít, emellett pedig nagyíthatja a teret.

Akár egy bizonyos pontra is visszavetheti a lámpafényt, így kiemelve a helyiségben található fő dekor elemet. Gondos előretervezéssel kiválaszthatjuk a tökéletes fürdőszobai tükröt.

A megfontolt választással több fényt és tágasabb térérzetet érhetünk el, míg egy jól elhelyezett tükörrel kevesebb ráfordítással tudunk kifinomult külsőt kölcsönözni a helyiségnek. A mömaxnál kapható fürdőszobai tükör választékban nemcsak szabadon álló változatot szerezhetünk be, hanem a fürdőszobaszekrénybe épített típus is kapható. 

A fürdőszobai tükör mérete

Az esztétikusan berendezett fürdőszoba kulcsa az arányosság. A legtöbb tükör a mosdó felett kap helyet, így a kiválasztás előtt fontos tisztázni annak méretét. Általánosságban elmondható, hogy a tükör nem lehet szélesebb, mint a mosdókagyló. A szimmetria és egyensúly megteremtése érdekében célszerű a mosdószekrény méretével azonos tükröt választani. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor legalább 70-80 százaléka legyen a mosdó szélességének.

A tükör magasságának megállapításakor vegyük figyelembe, hogy a mosdókagyló felett legalább 15 cm-re kerüljön a tükör alja, így a kifröccsenő víz miatt nem kell folyton aggódnunk. Ideális minél magasabb tükröt a falra helyezni, mert ezzel tágíthatjuk a teret.

Egészítsük ki a világítást!

A fürdőszoba elsősorban funkcionális térnek számít, azonban itt is elengedhetjük a fantáziánkat. Egy művészi keretű tükör feldobja és egyedivé varázsolja a helyiséget, és még ha az otthon eltöltött időnkből csak néhány percet töltünk is a fürdőben, akkor is élvezhetjük a tükör szépségét. Mint azt korábban említettük, a különleges keretezésű modelleknél az ideális méretű az, mely a helyiség többi elemének méretéhez passzol úgy, hogy központi kiegészítője a fürdőnek.

A fürdőszobai megvilágítás sokszor túl fényes, a fehér csempéről visszaverődő fényár pedig torzítóan hat, ha a tükörbe nézünk. A durva vonalak és árnyékok természetellenes képet festenek rólunk. Ennek a problémának a leküzdéséhez érdemes olyan tükröt választani, melyben már beépített világítótest is található. Ezzel közvetlenül az arcra vetül a fény.

Kerettel vagy anélkül?

A legtöbben a keret nélküli tükröt választják a fürdőszoba kiegészítőjeként. Ennek oka, hogy jóval kedvezőbb az ára, mint egy kerettel rendelkező modellnek, illetve modernebb megjelenést biztosít a helyiségnek. A tiszta és szellős érzetet keltő, keret nélküli tükrök a minimalista stílusjegyeket fokozzák.

A kerettel rendelkező tükrök általában a hagyományos terekbe illenek. Érdemes nem túl díszített keretet választani, hanem egyszerű fa vagy fém változatot, hiszen ezek bármilyen hangulatú berendezési tárgyhoz jól passzolnak. A díszes, eklektikus keretű modellek drámai hatást eredményeznek.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek