Min kapott össze ennyire Mark Zuckerberg és Elon Musk?

A Meta hónapok óta dolgozik egy Twitterhez hasonló, szövegalapú közösségi médiahálózaton, amely a Twitterrel és a rengeteg klónalkalmazással versenyezne, melyek azóta váltak ismertté, hogy Elon Musk 2022-ben megvásárolta a Twittert.

A tervekről szóló hírek nyilvános vitát váltottak ki Elon Musk, a Tesla alapítója és a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg között, ami abban csúcsosodott ki, hogy viccelődve kihívták egymást egy fizikai „ketrecharcra” Las Vegasban.

https://www.instagram.com/p/Ct2Jf4JvHuB/

A Meta korábban megerősítette a CNBC-nek, hogy „egy önálló, decentralizált közösségi hálózat elindítását fontolgatja a szöveges frissítések megosztására”, de további részletekkel nem szolgált az alkalmazás természetéről vagy nevéről.

Az új konkurens megjelenése azért lenne fájdalmas Elon Musk számára, mert a Meta jelentős előnyt élvez az olyan feltörekvő versenytársakkal szemben, mint a BlueSky vagy a Mastodon, mivel a megcélozni kívánt felhasználók nagy része már integrálódott a Facebookba és az Instagramba. Emellett pedig a Meta hosszú távú kapcsolatokat ápol márkákkal és hirdetőkkel, ami már a bevezetéskor bevételt biztosíthat az induló platform számára.

Sokat már valószínűleg nem kell várni a tényleges indulásig, a vállalat ugyanis januárban kezdte el a platform építését, néhány hónappal azután, hogy Musk átvette a Twittert, és a Meta tervei szerint az alkalmazás idén nyáron már elérhető lesz.

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek