Miért jó termék a barna ragasztószalag? (x)

Mikor azt mondom, hogy valami olyasmi jár a fejemben, ami egy kicsit hasonlít a spagettire, mégsem lehet megenni, akkor kitalálod-e, hogy mire gondolok? Hát persze, hogy a csomagolóanyagok svájci bicskája néven is oly gyakorta emlegetett ragasztószalagra.

És hogy miért is hasonlítottam a spagettihez? Ennek az a magyarázata, hogy az anyaga, azaz a polimermolekulákból álló polipropilén igazából erre az ételre hasonlít a leginkább, ha egy nagy felbontású mikroszkóp alá helyezzük.

Kiváló tapadás, könnyű leszedés

Számos remek terméket találhatsz a Relatív-A Kft. ragasztószalagjai között, közülük kiemelkednek a kiváló tapadási tulajdonságokkal is rendelkező és nagyon népszerű barna ragasztószalagok.

Szokták ezt a barna ragasztószalag fajtát a havannabarna jelzővel is illetni, ami nem csupán egy ritka, de annál csodálatosabb macskafajta árnyalatát is jelöli, hanem a kubai fővárosról elnevezett, Havanna szivar színéről kapta a nevét. Ez a ragasztószalag ma talán a legelterjedtebb és legismertebb csomagolószalag mifelénk. Szinte minden háztartás és iroda polcán vagy fiókjában ott lapulhat belőle egy-egy tekercs. Garantáltan a legjobb választás, ha az a cél, hogy a csomagoló vagy a költöztető dobozokat biztonságosan lehessen lezárni. És persze az sem mellékes szempont, hogy a kartondobozokról úgy lehet ezeket a barna ragasztószalagokat visszaszedni, hogy azokon a legkevesebb sérülés lesz majd.

Sokféle feladathoz

A barna ragasztószalag remekül tapad és segíti a kartondobozok ismételt felhasználhatóságát is. Már ezzel is sok pénzt tud neked spórolni. E remek tulajdonságot igazán az tudja nagyra értékelni, aki gyakran költözik, szállít vagy felad mindenféle terméket.

A ragasztószalag alapanyaga a színtelen, szagtalan, hőre lágyuló műanyag, a polipropilén, amire rákerül egy akril ragasztóréteg. Emiatt ez a ragasztószalag fajta a normál és hidegebb hőmérsékleten is remekül képes tapadni. Ilyen körülmények között rengeteg feladatra használhatod te is otthon, az irodában és a raktárakban is. Ám a hűtőházakba vagy nagyon hideg hőmérsékletű területekre mégsem szokták javasolni az alkalmazását. Ilyen esetekre érdemes inkább más alapanyagból készített ragasztóanyagot kiválasztani.

Kétszáz éves találmány

Ezt a remek ipari és háztartási csomagolóanyagot persze nem mostanában kezdtük el alkalmazni, hanem már régre nyúlik vissza a története: közel kétszáz éves. Egy orvos kezdett el azon gondolkozni, hogyan lehetne a sebeket egy olyan kötéssel védeni, ami nem mozdul el állandóan a helyéről. Ő aztán egy kezdetleges tapaszt alkalmazott, ami az összes mai modern ragasztószalag előfutárának tekinthető.

A ma ismert ragasztószalagok kifejlesztésének több más lépése is volt: a Du Pont cég fejlesztette a celofánt és utána történt a celofán bevonása ragasztóréteggel. Tedd könnyebbé te is rengeteg feladat elvégzését a méltán népszerű és kedvelt barna ragasztószalaggal.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek