A macskaalom kapcsán felmerülő kérdések (x)

Minden cicagazdi számára nélkülözhetetlen kellék egy praktikus alomtálca vagy billenőajtós box, amelyhez természetesen hozzátartozik a megfelelő macskaalom beszerzése is. Ezáltal komfortos illemhelyet biztosíthatunk kedvencünknek, és egyúttal tiszta, higiénikus maradhat otthonunk is.

Milyen macskaalom típusok közül válogathatunk?

A Grandopet.hu macskaalom választékából beszerezhetjük a legszimpatikusabb típust. Igen bőséges a kínálat, elérhetünk csomósodó, nem csomósodó, illatosított, illatmentes, zeolit, bentonit, attapulgit almot egyaránt. Eltérő módon, de mindegyik változat arra szolgál, hogy semlegesítse a kellemetlen szagokat. 

Az ásványi anyag függvényében megkülönböztetünk csomósodó almot, mint például a bentonit, és nem csomósodót, mint a zeolit. Előbbi előnye, hogy kizárólag az összecsomósodott, “használt” részeket szükséges eltávolítani, ezáltal gazdaságos opciót jelent. Ezek jellegzetessége, hogy nedvességgel érintkezve csomósodnak, vagyis ily módon kötik meg a vizeletet. Utóbbi típusok nem képeznek csomókat, ehelyett felszívják a nedvességet, nagyon jó vízmegkötő képességgel rendelkeznek. Ennél a változatnál az egész almot cserélni kell. 

Érdemes pormentes terméket választani, ha a cicánk érzékenyebb a porra, és légúti panaszokat is észleltünk. 

Az ásványi anyag alapú opciók mellett elterjedtek a szilika, a papír, a fa és a növényi alapú termékek is. 

Milyen az ideális cica illemhely?

A macskák tiszta, igényes állatok, a szabadban is ügyelnek arra, hogy egy nyugalmas területen végezzék el a dolgukat, amit azután elásnak. Leginkább a puhább, löszös talajt választják erre a célra. Nyilvánvalóan otthonunkban nem tudunk ugyanolyan feltételeket biztosítani, de hasonlót igen. Mindenképpen egy kevésbé zsúfolt, csendes helyszínt válasszunk az alomtálca elhelyezésére, ahol háborítatlanul intézheti a dolgait. 

Szintén lényeges kérdés, hogy milyen legyen a cica WC? Dönthetünk a nyitott, szélesebb, nagyobb méretű almos tálca mellett, de remek választás lehet egy zárt box is, amely billenőajtóval ellátott. Ez azonban kedvencünk jellemétől is függ, illetve attól, hogy melyiket fogadja el. 

Szeret kíváncsiskodni, imádja, ha mindent belát, és azonnal értesül a történésekről? Vagy inkább akkor érzi komfortosabban magát, ha elvonulhat egy csendes kis zugba? Figyeljünk a jelzéseire, reakcióira, amelyekből nagyon sokat megtudhatunk. 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a macskaalom választásnál?

Mivel igen sokféle lehetőség adott, így a legjobb megoldás, ha megpróbáljuk a saját és kedvencünk igényeit is szem előtt tartani. Ha porallergiás bundás barátunk, maradjunk a pormentes, természetes alapanyagú változatnál. 

Átgondolandó az is, hogy a könnyebb hordozhatóság vagy a gazdaságosság fontosabb. Például egy nagyobb kiszerelésű csomósodó alom költséghatékonyabb, egy kisebb kiszerelésű viszont mobilisabb.

Reméljük segítettünk a döntésben!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek