Áprilisban stagnált a kiskereskedelmi forgalom az eurózónában

Havi összevetésben a várt növekedés helyett stagnált, éves szinten pedig csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben áprilisban.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közlése szerint áprilisban az euróövezetben stagnált, az Európai Unióban pedig 0,1 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom márciushoz képest, amikor az eurózónában 0,4 százalékos, az EU-ban pedig 0,5 százalékos forgalomcsökkenést regisztráltak februárhoz képest.

Éves összevetésben az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom a márciusi 3,3 százalékos csökkenés után áprilisban 2,6 százalékkal esett, míg az EU-ban a márciusi 3,7 százalékos csökkenést követően áprilisban 2,9 százalékkal zsugorodott.

Elemzők előzetesen 0,2 százalékos havi szintű euróövezeti bővülést és nagyobb mértékű, 3,0 százalékos éves szintű visszaesést vártak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »