A csökkenő energiaárak a termelői árakat is lefelé húzzák

Az euróövezetben csökkentek a termelői árak áprilisban az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfői jelentése alapján.

Az euróövezet termelői árai áprilisban 3,2 százalékkal csökkentek az egy hónappal korábbihoz képest, némileg meghaladva a 3,1 százalékos csökkenést jelző piaci várakozásokat. Márciusban 1,3 százalékkal csökkentek a termelői árak havi bázison.
Éves összehasonlításban 1,0 százalékkal emelkedtek a termelői árak az euróövezetben, szemben az 1,4%-os piaci várakozással.

A termelői árak csökkenése elsősorban arra vezethető vissza, hogy az energiaárak 10,1 százalékkal estek áprilisban a márciusi 4,1 százalékos havi csökkenés után. Energia nélkül a termelői árak 0,1 százalékkal csökkentek havi szinten áprilisban az előző havi 0,1 százalékos emelkedést követően.

A teljes Európai Unióban a termelői árak áprilisban 2,9 százalékkal csökkentek a márciusihoz viszonyítva, amikor 1,3 százalékos volt a havi visszaesés, éves viszonylatban pedig 2,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi értéket.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »