Rengetegen költöztek el New Yorkból a járvány idején

Az Egyesült Államok legnagyobb városa, New York elveszítette lakossága több mint 5 százalékát, 468 ezer embert 2020 áprilisa és 2022 júliusa között – derül ki az amerikai adatnyilvántartó hivatal (US Census Bureau) új összegzéséből. Ennél is nagyobb mértékben csökkent Kaliforniában San Francisco lakossága, amelyet a járvány idején polgárainak 7,5 százaléka hagyott ott.

A 2022 júliusi felmérés szerint a nagymértékű lakosságvesztés ellenére New York továbbra is messze a legnépesebb amerikai város mintegy 8,3 millió lakossal. Második helyen Los Angeles áll 3,8 millió, a harmadikon pedig Chicago 2,6 milliós népességgel. Mindkét város veszített lakosságából 2020 tavasza óta, de ez a hivatalos adatok szerint nem érte el a 100 ezret.

Az Egyesült Államok öt legnagyobb településének listáján még szerepel a Texas állambeli Houston, ahol 2022 júliusában 2,3 millió ember élt, ami azt jelenti, hogy a járvány első évében elveszített lakosságát 2022 közepére vissza tudta szerezni. Az Egyesült Államok ötödik legnagyobb városa az Arizona állambeli Phoenix több mint 1,6 millió lakossal.

A nagyvárosok lakosságvesztése a járvány első éveiben volt a legnagyobb – derül ki az szövetségi adatnyilvántartó összegzéséből.

Az Egyesült Államok szövetségi államai közül a legtöbben Floridát veszik célba új lakóhelyként: az ország délkeleti, óceánparti államába a járvány kezdete óta 655 ezer ember költözött át az ország különböző részeiből. A floridai közlekedési hivatal szerint 124 ezren New York-i rendszámtáblájukat cserélték le az új lakóhelyüknek megfelelőre.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »