Fuvarozás könnyedén, KCR-rel (x)

Szinte minden férfi gyermekkorában volt egy olyan korszak, amikor a darus, a kukás- és a tűzoltóautókért rajongott, és vannak, akiknél ez felnőtt korukra sem múlt el. Belőlük lesznek tűzoltók, teherautó-sofőrök vagy éppen KCR-kezelők, bérbeadók.

 

Az építőiparban, szállítmányozásban, de a filmiparban is sokféle munkagépet, járműtípust használnak a különböző feladatok elvégzésére, megkönnyítésére, az autódaru csak egy a sok közül, ahogy a darus autó vagy KCR is. Laikusként nem teszünk különbséget a kettő között, pedig szembetűnő eltérés van közöttük. Melyik mire használatos? És miben nyújt segítséget egy KCR? Mutatjuk!

Autódaru vagy darus autó?

A nehéz tárgyak, anyagok szállítására ma már rendelkezésünkre áll számtalan, a feladat jellegének tökéletesen megfelelő munkagép, ami jelentősen megkönnyíti az építést, a logisztikát.

A Prédio-Baunál is igénybe vehető KCR bérlés nagyszerű megoldást jelenthet magánszemélyeknek és cégeknek is a szállítást és daruzást igénylő munkákhoz, akár raklapos, akár ömlesztett áruról vagy konténerekről, kisgépekről van szó. 

A darus autó vagy KCR vagy gólyadaru hibrid megoldás, önrakodónak is szokás nevezni, ugyanis szállításra és daruzásra egyaránt alkalmas, vagyis egy hidraulikus daruval ellátott teherautó.

Ezzel szemben az autódaru funkciója kifejezetten a daruzás, és bár saját kerekeken képes az építés, rakodás helyszínét megközelíteni, fuvarozásra nem alkalmas.

A teherautóbérlés egyszerűen

A korábbi korok építési munkáit jelentősen megkönnyítette volna, ha már létezett volna darus autó, így sem a piramisok óriás kőtömbjeit, sem a húsvét-szigeti hatalmas kőfejeket, moaikat nem kellett volna emberi erővel, fáradságos munkával és hosszú idő alatt a helyszínekre cipelni, néhány KCR vagy billencs autó könnyedén megoldotta volna a helyzetet.

Persze a piramisok kőtömbjei és a szobrok így is a helyükre kerültek, de ma már még egyszerűbben, emberi erő nélkül is megoldható volna mindez a megfelelő gépekkel.

Ha nem is ezekre a munkákra készülsz, csak hasonlóan nehéz tárgyak, áruk szállítására, de nincs, amivel megoldhatnád, bérelj egy önrakodóst egy vagy akár több alkalomra is a Prédio-Bautól!

2 az 1-ben megoldás

A KCR tökéletes, költséghatékony megoldás, hiszen a fuvarozás mellett árumozgatásra is alkalmas, így bérlés esetén csak 1 járműre van szükség az összetett feladatok elvégzéséhez. Kisebb helyeken is könnyedén használható, nem úgy, mint egy autódaru, amelynek letámasztásához helyre van szükség.

Egy önrakodó sokféle munkához használható:

  • nehéz áru rakodására,
  • gépek, szerkezetek mozgatására,
  • kamionrakodásra,
  • raklapos áru, acélcsövek szállítására,
  • lakó- vagy irodakonténerek telepítéséhez,
  • tetőről és tetőre pakoláshoz.

Még sok egyébre, így például egy kerti jakuzzi vagy fürdődézsa mozgatására is tökéletes lehet. Megkönnyíti a munkát és jelentős időt is spórol.

A képesített darusautó-kezelőknek gyerekjáték a daru vezérlése, így a bérlés emiatt is jó megoldás lehet, nem beszélve arról, hogy a jármű karbantartásával sem kell foglalkoznia a bérlőnek.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »