Árnyékolási lehetőségek a kis méretű teraszokra (x)

A napsugárzás káros hatásai már évek óta ismertek, éppen ezért nem árt az óvatosság, hogy védjük a saját bőrünket és a családunk egészségét. Ezt természetesen több módon is meg tudjuk tenni, és érdemes mindig több módszerre hagyatkozni az abszolút biztonság érdekében. A következő cikkben pedig felvázoljuk, hogy a kis méretű teraszokra milyen árnyékoló rendszert érdemes telepíteni.

Miért károsak a napsugarak?

A napnak természetesen nemcsak káros, hanem jótékony hatásai is vannak (például D-vitamin szintézis elősegítése), de mostanra korosztálytól függetlenül mindenki tudja, hogy a túlzásba vitt napozás vagy a túlzott napon tartózkodás komoly egészségügyi kockázatot rejt magában.

Szeretnéd megóvni a családodat és a szeretteidet a napsugarak okozta kockázatoktól? Válogass a SpaTrend árnyékoló rendszerei közül, és találjátok meg azt, ami a ti teraszotok adottságaihoz is tökéletesen igazodik!

Egy kellemes délutáni beszélgetés során aligha vesszük észre, ha folyamatosan a tűző napon vagyunk, így utána a bőrpírtól kezdve a hólyagosodó bőrhámlásig produkálhatunk bőrtüneteket, de napszúrást is kaphatunk. Hosszú távon pedig a rendszeres leégések következtében akár bőrrák is kialakulhat a szervezetben.

Napernyők

Ezek a hordozható árnyékolók könnyen kezelhetők, és könnyen felállíthatók és lebonthatók. Kisebb teraszokra ideálisak, ahol nincs lehetőség tartósabb árnyékoló berendezés telepítésére. Napernyők különböző méretekben, színekben és mintázatokban érhetők el, így könnyedén illeszkedhetnek a terasz stílusához. Hátránya azonban, hogy amennyiben talpas modell mellett teszed le a voksod, akkor félő, hogy a napernyő talpa túl sok helyet vesz majd el a teraszból, és esetleg el is akadhattok benne.

A napernyők között azonban találhatóak olyan modellek is, amik a falra vannak felfüggesztve, így a fenti problémát teljes mértékig kiküszöbölheted velük, és már csak a napernyők előnyös tulajdonságaival kell számolni az esetükben.

Árnyékoló (nap)vitorla

Ez a modern és elegáns megoldás széles körben elterjedt a teraszokon. Rugalmas anyagból készülnek, amelyeket feszítőelemekkel rögzítenek, hogy árnyékot nyújtsanak a terasz felett. A napvitorlák könnyen testreszabhatók, igen széles a szín- és a méretválaszték is. Mivel ezeket az árnyékolókat magasban kell rögzíteni, így a napernyők kapcsán felmerülő hátrányos tulajdonságokat teljes mértékig mellőzni tudják ezek a modellek.

Pergolák

Ezek a rendszerek állandó megoldást nyújtanak a kis teraszokra is. Fixen telepített, többnyire fém vázból álló szerkezetek, amik a lamellák segítségével tudják távol tartani a káros napsugarakat, ráadásul igény esetén számos extra funkciót (például szúnyogháló, szélvédő, hang- és fénytechnika) is bele lehet a modellekbe építeni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek