Példátlan hőség kínozza Ázsiát

Ázsiában hetek óta „végtelennek tűnő rekordmeleg” uralkodik; a tikkasztó hőség iskolabezárásokat eredményezett és az energiafelhasználás megugrását okozta.

A mérőállomások áprilisban számos helyen – így Thaiföldön, Mianmarban, Laoszban és Vietnamban, valamint Kínában és Dél-Ázsiában – rekordhőmérsékleteket jelentettek.

A thai hatóságok a múlt hétvégén azt tanácsolták az embereknek Bangkokban és az ország más területein, hogy maradjanak otthon, nehogy hőgutát kapjanak. A hőmérséklet szombaton a fővárosban elérte a 42 Celsius-fokot, a hőindex pedig – vagyis az, hogy a páratartalommal együtt milyen magasnak érződik a hőmérséklet – helyenként 54 Celsius-fok volt.

https://www.instagram.com/p/Crnhr60oU6y/

„A legszegényebbek fognak a legtöbbet szenvedni. A hőség különösen a mezőgazdaságtól vagy a halászattól függő emberek számára pusztító” – mondta Dr. Fahad Saeed, a Climate Analytics Dél-Ázsiáért és Közel-Keletért felelős regionális vezetője.

„A hőség nem idegen a földnek ezen a részén” – mondta, de hozzátette, hogy a hőmérséklet az emberek alkalmazkodóképességének határait meghaladó mértékben emelkedik.

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »