Példátlan hőség kínozza Ázsiát

Ázsiában hetek óta „végtelennek tűnő rekordmeleg” uralkodik; a tikkasztó hőség iskolabezárásokat eredményezett és az energiafelhasználás megugrását okozta.

A mérőállomások áprilisban számos helyen – így Thaiföldön, Mianmarban, Laoszban és Vietnamban, valamint Kínában és Dél-Ázsiában – rekordhőmérsékleteket jelentettek.

A thai hatóságok a múlt hétvégén azt tanácsolták az embereknek Bangkokban és az ország más területein, hogy maradjanak otthon, nehogy hőgutát kapjanak. A hőmérséklet szombaton a fővárosban elérte a 42 Celsius-fokot, a hőindex pedig – vagyis az, hogy a páratartalommal együtt milyen magasnak érződik a hőmérséklet – helyenként 54 Celsius-fok volt.

https://www.instagram.com/p/Crnhr60oU6y/

„A legszegényebbek fognak a legtöbbet szenvedni. A hőség különösen a mezőgazdaságtól vagy a halászattól függő emberek számára pusztító” – mondta Dr. Fahad Saeed, a Climate Analytics Dél-Ázsiáért és Közel-Keletért felelős regionális vezetője.

„A hőség nem idegen a földnek ezen a részén” – mondta, de hozzátette, hogy a hőmérséklet az emberek alkalmazkodóképességének határait meghaladó mértékben emelkedik.

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »