Soha nem volt ilyen alacsony a dohányzók aránya az USA-ban

Az Egyesült Államokban minden idők legalacsonyabb szintjére esett a dohányzók aránya 2022-ben – olvasható az egészségügyi hatóság csütörtökön közzétett jelentésében.

A szövetségi Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC – Centers for Disease Control and Prevention) tavalyi adatokról szóló gyorsösszefoglalója megállapítja, hogy az Egyesült Államok felnőtt lakosságának 11 százaléka számított dohányosnak 2022-ben. 2021-ben és 2020-ban a hasonló felmérés még a felnőttek 12,5 százalékát sorolta a rendszeresen dohányzók körébe.

A felmérés megjegyzi, hogy 1962-ben még az amerikai felnőttek 42 százaléka dohányzott, arányuk a dohányzást visszaszorító intézkedésekkel párhuzamosan évtizedek óta fokozatosan mérséklődik.

A CDC jelentése arra is felhívja a figyelmet, hogy az elektromos cigarettát használók aránya 2022-ben 6 százalékra növekedett az azt megelőző évben regisztrált 4,5-ről.

A tizenévesekről szóló hasonló felmérés szerint az amerikai középiskolások 2 százaléka mondja magát hagyományos értelemben vett dohányosnak, miközben 4 százalékuk rendszeresen használ elektromos cigarettát.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek