Németországban recesszió helyett már GDP-növekedés várható

Tovább javította gazdaságnövekedési előrejelzését a német szövetségi kormány: szerdán bemutatott számításai szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága a korábban várt recesszió helyett 0,4 százalékkal nőhet.

A kormány tavaly ősszel még arra számított, hogy 2023 a gazdasági és társadalmi válság éve lesz Németországban, és a hazai össztermék (GDP) 0,4  százalékkal csökken. Januárban 0,2 százalékos növekedésre módosították a prognózist.

Időközben tovább javult a helyzet, „ismét jó híreink vannak, a német gazdaság a koronavírus-világjárvány okozta válság után az energiaválságban is alkalmazkodóképesnek és rugalmasnak bizonyult” – emelte ki berlini tájékoztatóján Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.

Hozzátette, hogy az infláció is túljutott a csúcsponton, a tavalyi 6,9 százalék után az idén 5,9 százalék, 2024-ben pedig 2,7 százalék lehet.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »