Inkább fizetett a Fox News

Peren kívüli megállapodással zárult a FoxNews hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása  – a perben kedden tartották volna az első tárgyalást a nyitó perbeszédekkel, de erre végül már nem került sor.

A médiavállalat beleegyezett, hogy a jogi eljárás lezárása fejében 787,5 millió dollárt fizet az őt perlő vállalkozásnak. A Dominion Voting Systems 1,6 milliárd dollárra perelte rágalmazás miatt a Fox News-t, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.

A Rupert Murdoch médiabirodalmához tartozó News a nézettségi adatok alapján az Egyesült Államok legnézettebb hírtelevíziója.

A perben kedden tartották volna az első tárgyalást a nyitó perbeszédekkel, amikor a felperes és alperes fél bejelentette a peren kívüli egyezséget. A 2021-es kereset szerint a Fox jelenlegi és korábbi műsorvezetői, köztük Tucker Carlson, Sean Hannity és Jeanine Pirro, olyan vendégeknek adtak teret – mint Rudy Giuliani és Sidney Powell ügyvédek – akik többször is rágalmazó állításokat tettek a Dominionra vonatkozóan. A rágalmazások szerint a Dominion olyan számítógépes algoritmusokat használt, amely befolyásolta a Donald Trumpra, illetve Joe Bidenre leadott szavazatokat.

https://www.instagram.com/p/CrMO5U8p5XY/

Forrás: MTI / Bloomberg

Hozzászólások ()

Friss hírek