Növényeket a fürdőszobába! (x)

A fürdőszoba a legpárásabb hely a lakásban, ezt pedig ki is használhatjuk. Helyezzünk ide buja, zöld növényeket, így nemcsak egy gyönyörű dekorációt kapunk, hanem egy csodálatos, élettel teli környezetet is! Mutatjuk, mely növények alkalmasak a helyiségbe leginkább!

A fürdőszoba berendezéséből induljunk ki

Mielőtt bármilyen növényt betennénk a fürdőbe, nézzük meg jó alaposan, mennyi szabad helyünk van. Az esztétikus berendezésben vagy a hiányzó dolgok beszerzésében segítségünkre lehet a Homelux webáruház fürdőszoba kategóriája, ahol mindent megtalálhatunk egy helyen, amire szükségünk lehet.

Kapható itt fürdőszobai szekrény ugyanúgy, mint kád, zuhanykabin, de az olyan praktikus dolgok is megrendelhetők innen, mint a törölközőtartók, fogasok vagy kisebb polcok.

Ha nagy a tér, akkor a földre is tehetünk le kaspókat, benne növényekkel, de ha a szennyestartótól vennék el a helyet, inkább keressünk más megoldást. Törekedjünk arra, hogy praktikus és esztétikus fürdőszobát alakítsunk ki, amelyben jól érezzük magunkat.

Segítségképpen bemutatunk pár növényt, amely alkalmas arra, hogy a fürdőszobát díszítse, szebbé varázsolja. A legtöbbnek elegendő az üvegfalon vagy a kis ablakon át beszüremlő fény, de ha semmilyen természetes fényforrással nem rendelkezik a helyiség, jobb, ha másfajta dekoráció után nézünk.

1. Bromélia és páfrány

Két igen kedvelt növényről van szó, mindkettő igazi trópusi növény. Tehetjük őket cserépbe, és elhelyezhetjük őket a szekrény tetején is, de a páfrányt akár le is lógathatjuk egy kampó segítségével. A bromélia színes virágot hoz, amivel vidámabbá tudja tenni a helyiséget, egy kis színt vihet a fekete-fehér fürdőszobába is. A buja, zöld páfrány az esőerdőket idézi, remekül mutat mindenhol.

2. Buzogányfa

A buzogányfa szintén egy olyan növény, amely elszívja a párát a nedves fürdőszobából. Nemcsak szépen mutat tehát a helyiségben, hanem hasznos is. Mivel képes megnőni magasra, a földön érdemes elhelyeznünk egy kaspóban. Az ablakhoz közel, de a kádtól kicsit messzebb legyen a helye, mert nem jó, ha túl sok víz éri. Cserébe érdekes színfoltja lesz a fürdőnek, ringatózó zöld levelei és különleges törzse gyönyörű látványt nyújt.

3. Bambusz

Ezt a szép növényt talán mindenki ismeri, nagyon közkedvelt, hiszen egyes vélekedések szerint szerencsét hoz. Szereti a nedves környezetet, és az sem baj, ha kevés fény éri. Kellemes, nyugodt hatást kelt a látványa, aki tehát szívesen meditál a fürdőkádban, az mindenképp tegyen bambuszt is a helyiségbe. A növény számára ideális egy szép váza vagy egy kisebb tálka is, attól függően, melyik változatát választjuk.

4. Orchidea

Az orchidea is szép, színes virágot hoz, így élénkebbé teheti a helyet. Ápolására azonban több figyelmet kell fordítani. Lehetőleg tegyük az ablakba vagy az ablak közelébe, mert szereti a fényt. Ne locsoljuk túl, mert akkor hamar tönkremegy. Az orchidea nagyon mutatós növény, amely egyedivé varázsolhatja a fürdőszobát. Gondozzuk rendszeresen mindegyik növényt!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek