Miért jó választás a hősugárzó? (x)

Az elmúlt hónapokban kiemelt figyelem hárult a benti hőmérsékletre, az energiafelhasználásra és a rezsiköltségekre. Ebben a helyzetben még jobban felértékelődnek az olyan megoldások, amelyekkel pénzt spórolhatunk meg anélkül, hogy le kellene mondanunk a kényelemről. Itt lépnek képbe a modern hősugárzók, amelyek ma már bárki számára elérhetőek.

Mit tud ma nyújtani egy modern hősugárzó?

Még mielőtt rátérünk azokra a szempontokra, amiknek meg kell felelnie egy ilyen eszköznek, érdemes minden olvasót megnyugtatni, hogy a beszerzésük ma már gyerekjáték. A Xiaomishop.hu hősugárzó kínálata is megmutatja, hogy egy modern termék ma már bárki számára elérhető és ideális ár-érték aránnyal rendelkezik.

Az első szempont, aminek egy hősugárzónak meg kell felelnie, hogy minimalizálnia kell a hőveszteséget. Ehhez elengedhetetlen a felmelegített levegő keringetése, hogy a forróság ne csak a készülék közvetlen közelében lehessen érezhető, hanem az egész helyiségben egyenlően.

Szükség van többféle fűtési módra, mivel teljesen más teljesítmény kell egy szoba felmelegítéséhez, mint a hőmérséklet szinten tartásához. Természetesen elengedhetetlen az is, hogy előre be tudjuk állítani a hőfokot. Általában az emberek az egészséges működéshez 20-23 fokot igényelnek, de például alváshoz olykor elegendő a 18-20 fok is.

A tartós alacsony hőmérséklet negatív hatással van ránk, leterheli a szívet és légúti megbetegedések is könnyebben alakulnak ki.

Kompatibilitás, biztonság és mozgathatóság

A legjobb az a hősugárzó, ami egy otthoni okos rendszerrel is kompatibilis tud lenni. Azaz Bluetooth-on vagy WiFi-n keresztül rá tudunk csatlakozni és beállítani az aktuális működését, hogy például mire hazaérünk, kellemes hőmérséklet fogadjon minket. Ehhez elengedhetetlen az is, hogy megfelelő biztonsági rendszerrel legyen ellátva, azaz lekapcsoljon automatikusan, ha elér egy bizonyos hőmérsékletet, így elkerüli a hibák felmerülését.

Fontos az is, hogy ne több tíz kiló legyen az egész eszköz, hanem könnyű mozgathatósággal rendelkezzen. Nem kellemes, mikor egyedül vagyunk otthon, és hosszú percekre vagy egy másik személy segítségére van szükség, hogy egyik szobából a másikba cipeljük a hősugárzót.

Hősugárzó mellett is érdemes odafigyelni a spórolásra

A hősugárzó egy lépést jelent a költséghatékony mindennapok felé, de nem az egyetlent. Például a sütés, főzés és még a vasalás is hőtermeléssel jár, így ezt is figyelembe kell venni a hősugárzó használata során.

A hőérzetünkre a lakástextíliák is hatással vannak, így érdemes meleg színeket használni, mint amilyen a piros és a narancssárga. Egész otthonunkban érdemes energiahatékonysági vizsgálatot végezni, például a szigetelést, a nyílászárókat, hogy a fűtés minél hatékonyabb legyen. 

Ezek voltak tehát azok az előnyök, amik miatt megéri a hősugárzó használata mellett dönteni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek