A home office is hozzájárulhat az aranyér kialakulásához (x)

A home office-ban való dolgozás egyre többeket érint, sokan örülnek is annak, hogy nem kell naponta ingázniuk, és hogy megúszhatják a reggeli készülődéssel járó stresszt. Arra azonban nem gondolnak, hogy a bezártság által kevesebbet is mozognak, ami pedig súlyos betegségek – például az aranyeresség – kialakulásához is vezethet. Mit kell tenni a megelőzés érdekében?

Az aranyeresség még mindig tabutéma

Napjainkban az aranyeresség az egyik leggyakoribb betegség, nem is gondolnánk, de a lakosság közel felét érinti. A home office elterjedésével még inkább romlott a helyzet, ezt mutatja az is, hogy egyre több a bejelentkezés aranyér kivizsgálására az egyik legismertebb proktológián, az Év magánrendelője-díjas Dr. Bánfalvi Aranyér Központban.

A betegség tüneteiről nem szívesen beszélnek az emberek másokkal, az aranyeresség még a modern világunkban is tabutémának számít, pedig ahhoz, hogy kigyógyuljunk a betegségből, az első lépés felismerni a tüneteket, majd pedig szakértő orvoshoz kell fordulni.

A Dr. Bánfalvi Aranyér Központban minden segítséget megkapunk, itt teljesen biztonságos környezetben érezhetjük magunkat, a proktológusok ugyanis figyelmesen meghallgatják a pácienseket és egyéni kezeléseket alkalmaznak. Tudniuk kell azonban arról, milyen az életvitelünk, milyen tevékenységeket végzünk, miket eszünk, mert csak így tudnak hatékonyan segíteni. De miért is fontosak ezek az adatok?

Az aranyér kialakulásának okai

Az aranyeresség kialakulása nemcsak örökletes tényezők miatt történhet meg, nagyban függ az életvitelünktől, munkavégzésünk módjától, sőt étrendünktől is, hogy megbetegszünk-e.

Az orvosok jól tudják, hogy az aranyeresség leggyakoribb okai a következők:

  • Helytelen táplálkozás: zsíros, rostszegény ételek fogyasztása
  • Kevés mozgás, sok ülőmunka
  • Gyakori stressz
  • Rossz székelési szokások

Sajnos a fentebb felsorolt okok elsősorban azokat érintik, akik otthonról, home office-ban dolgoznak, és keveset mozognak, gyorsan bekapnak csak valamit a gép előtt, és a folytonos munkavégzés miatt kikapcsolódásra sem jut idejük.

Nem is csoda, hogy egyre több a 30-40 éves beteg, köztük férfiak és nők is, holott korábban az aranyeresség inkább csak a 60 éven felülieket sújtotta.

Fontos lenne a megelőzés

A betegség kialakulását elkerülhetjük, ha tudatosan odafigyelünk arra, hogy home office-ban is rendszeresen mozogjunk. Ne üljünk egész nap a gép előtt, óránként 10 perc szünetet engedélyezzünk magunknak. Ilyenkor álljunk fel, sétáljunk egyet, és a munka végeztével sportolni is menjünk el.

Az étkezésre is figyeljünk oda: ne rendeljünk gyorséttermekből egészségtelen, ultrafinomított ételeket, és ne csak kapkodva együnk. Tartsunk rendes ebédszünetet, mintha az irodában lennénk.

A stresszt is száműzzük, ha lehet. Rendszeres meditációval, énidők beiktatásával, hobbink végzésévél is csökkenthetjük a bennünk lévő feszültséget, és látni fogjuk, hogy ezek az örömforrások mennyire jótékonyan hatnak majd testi és lelki egészségünkre egyaránt.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »