Milánó és Firenze: a két nagyon különböző olasz város

Kétségtelenül nem Milánó Olaszország legvonzóbb városa a turisták számára, hiszen bizonyos tekintetben olyan, mintha nem is olasz lenne, hanem egy nyüzsgő világváros. Ettől függetlenül azonban bőven akad a kíváncsi utazó számára itt is látnivaló.

Lombardia székhelye egyben az ország gazdasági központja is, emellett divatházainak,  híres operaházának és sorban csodálatos dómjának is köszönheti hírnevét. Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című freskója a Santa Maria delle Grazie templom és egyben Milánó legnagyobb látványossága.

A Mira Magazin ajánlatából Milánó érdekességei között böngészhetsz, s ha erre visz az utad, mindenképpen látogasd meg ezeket a nevezetességeket.

Lombardiából Toszkánába

Ha a nyüzsgés után egy kis nyugalomra, borozgatásra, különleges gasztronómiai élményekre vágysz, látogass el Toszkánába, ahol megtapasztalhatod ezt a kifinomult életérzést. Milánótól mindössze 300 km-re fekszik Toszkána szíve: Firenze.

A Milano Centrale állomásról rövid idő alatt eljuthatunk vonattal ebbe a csodálatos városba, amely az olasz reneszánsz bölcsője, és az opera szülőhelyeként tartják számon. Firenze történelmi és művészettörténeti látnivalókban gazdag: fantasztikus épületek, csodálatos múzeumok, gyönyörű utcák és terek színhelye.

Firenze 1986-ban Európa kulturális fővárosa volt, 1982 óta pedig az UNESCO világörökség részét gazdagítja. A kontinens egyik legszebb és legértékesebb nagyvárosaként emlegetik, hiszen nagy múltra tekint vissza mind történelmi, mind művészeti vonatkozásban.

Firenze híres múzeumai

A város múzeumai sok csodálatos műalkotást tartogatnak a művészetkedvelő látogatók számára. Michelangelo Dávid szobra és rengeteg más mesterműve a Galleria dell’Academia leghíresebb kiállítási darabjai.

Az 1581-ben alapított Uffizi Képtár a város történelmi központjában található, amely földszinti terének eredeti funkciója hivatal volt. Az emeleten művészeti galériák kaptak helyet, ahol az ablakokból megcsodálhatjuk a gyönyörű tájat is.

A Dóm Múzeumban a dóm, a keresztelő kápolna és a harangtorony legértékesebb díszeit, szobrokat, ötvösműveket és domborműveket tekinthetsz meg. Érdekessége, hogy maga az épület építőcsarnokként működött a székesegyház létrehozása során, múzeumként a 19. század vége óta funkcionál.

A város nevezetességei

Firenze látnivalói közül mindenképpen érdemes megnézni a Piazzale Michelangelot, mely a város legnépszerűbb kilátója is. Fantasztikus panoráma nyílik a környékre, még naplemente előtt célszerű eljutni erre a helyre. A történelmi központból kényelmesen megközelíthető egy kellemes sétával mindössze 15 perc alatt.

A Medici család korábbi rezidenciája, a Palazzo Vecchio ma a városháza szerepét tölti be, belső udvarában kiváló művészeti alkotásokat tekinthetünk meg. A 15. században a Palazzo Pittibe költözött az uralkodó család, és a két épület között építtettek egy menekülési folyosót, a Vasari Corridort.

Utazz Itáliába és tapasztald meg te is ennek a két városnak az egyedi hangulatát!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »