BMW: Nincs jövő fenntarthatóság nélkül (x)

Gyors ütemben nőnek ki az épületek a debreceni Északnyugati Gazdasági Övezetben, a BMW Group 3,2 kilométer hosszú és 1,6 kilométer széles gyártelepén, most pedig a legnagyobb egység szerkezetépítése is megkezdődött.



A BMW Group egy teljes értékű járműgyárat épít, présüzemmel, karosszéria, fényező és összeszerelő üzemmel, valamint akkumulátormodulok összeszerelésére szolgáló üzemmel. Az épülő létesítmény a rugalmasság, a fenntarthatóság és a digitalizáció terén egyaránt a teljes autóipar csúcstechnológiáját képviseli. A BMW iFACTORY gyártási stratégia égisze alatt az autógyártás új iparági mércéit állítja fel az autógyártó vállalat: hatékony, zöld, digitális, ezen felül kis logisztikai távolságokat garantál.

A tervek szerint jövőre érkeznek a gyártósorok Debrecenbe, 2024 őszére pedig elindulhat a próbaüzem, az elektromos autók sorozatgyártása pedig 2025-ben kezdődhet meg. Debrecenben lát majd napvilágot a kifejezetten tisztán elektromos meghajtású modellek számára kifejlesztett NCAR architektúrára épülő Neue Klasse modellgeneráció alapító tagja.

A BMW Group Debrecenben felépülő legmodernebb üzeme újraértelmezi az autógyártást, és számos lehetőséget kínál azoknak, akik egy csúcstechnológiával felszerelt gyárban képzelik el szakmai jövőjüket.

Forrás: BMW Group

Ahogy egyre látványosabb a debreceni gyár építése, úgy válik intenzívebbé a toborzás. Jelenleg több mint 60 nyitott pozícióra több száz új dolgozót keresnek. A meghirdetett állások egyre szélesebb skálán mozognak, a számos mérnöki pozíciótól kezdve a vegyészen át, az SAP specialistákig. Egyre több a minőségellenőrzési vagy folyamatszakértői feladatkör, miközben bérszámfejtőt és biztonsági szakértőt is keresnek.

Érdekesség, hogy nem minden pozícióban kötelező a magyar nyelv mellett az angol – van, ahol vagy-vagy opció szerepel, tehát vagy angolul, vagy magyarul kell tudniuk a jelentkezőknek.

Jelenleg kiemelt figyelmet kap a karbantartók toborzása, ami a BMW Group Gyár Debrecen esetében több különböző területen más és más feladatkört jelenthet.

Duális képzés is indul

Annak, aki már szakmai pályafutása elején, iskolás évei alatt elkötelezett az autógyártás jövőbe mutató technológiája iránt, a BMW Group Gyár Debrecen duális képzési programja kínál kiváló lehetőséget. A vállalat házon belüli oktatási központjában 2023 őszén kezdi meg a helyi szakképzést duális képzési programja keretében, regionális oktatási partnereivel együttműködve.

Forrás: BMW Group

A BMW Group egyértelmű fenntarthatósági és gyártási célokat tűzött ki Debrecenben épülő új gyára elé. Már az építkezés során is figyelembe veszik azokat a fenntarthatósági szempontokat, amik később a gyár működésének alapelvei is lesznek.

A BMW Group Gyár Debrecen a zöld jövőnek készít zöld autókat, hiszen a mobilitás fenntartható jövőjét a ciklikus, újrahasznosításra és erőforrás-gazdálkodásra alapuló gyártásban látja.

Mindenkinek, aki szeretne részt venni egy szebb jövő építésében, azt javasoljuk, látogasson el a BMW Group Gyár Debrecen karrieroldalára, és böngésszen a hozzá illő pozíciók között.

Az elérhető állások részletei: 

https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html#&&location=HU

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »