A BMW digitális élményekkel vértezi fel új modelljeit

A BMW Group a Las Vegasban megrendezésre került Consumer Electronics Show (CES) 2023 során bemutatta elképzeléseit a jövő digitális élményéről a járműveken belül és kívül egyaránt. A BMW i Vision Dee egy futurisztikus középkategóriás szedán új és letisztult formatervezéssel.

 

A „Dee” név a Digital Emotional Experience (Digitális Érzelmi Élmény) rövidítése – és pontosan ez a BMW célja: a jövőben még erősebb kötődést teremteni az emberek és autóik között. A jövő digitális funkciói messze túlmutatnak majd a ma ismert hangvezérlés és vezetéstámogató rendszerek szintjén.

A BMW Group a színváltó technológia alkalmazását is továbbfejlesztette. Míg a 2022-es CES-en bemutatott BMW iX Flow Featuring E Ink névre keresztelt SUV feketéből fehér színűvé változott, a BMW i Vision Dee már akár 32 különböző színűre is át tudja alakítani a külsejét.

„A BMW i Vision Dee-vel azt mutattuk be, hogy mi minden lehetséges, ha a hardver és a szoftver összehangban működik. Ily módon képesek vagyunk a digitalizációban rejlő teljes potenciált kiaknázni, hogy az autót intelligens társsá alakítsuk. Ez a jövő az autógyártók számára és a BMW számára is: a virtuális élmény és a valódi vezetési élmény ötvözése” – mondta Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A BMW Group az autóiparban a Head-Up-Display úttörőjeként is ismert, és az elmúlt két évtizedben szisztematikusan továbbfejlesztette ezt a technológiát. A BMW i Vision Dee-ben a szélvédő teljes szélességére történő vetítés lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb felületen jelenjenek meg az információk.

A BMW Group ezzel demonstrálja a vetítési technológiában rejlő hatalmas lehetőségeket, a BMW i Vision Dee pedig azt mutatja be, hogy a fejlett Head-Up-Display a jövőben hogyan hasznosítható a megjelenítésben és kezelésben is. A BMW Head-up-Display szériaváltozata, amely a szélvédő teljes szélességében kiterjed, 2025-től kezdve a NEUE KLASSE modelljeiben kerül alkalmazásra.

A BMW Group jövője elektromos, körkörös és digitális. A BMW i Vision Dee eme trió digitális aspektusát képviseli, és egy újabb mérföldkő a következő járműgeneráció, a NEUE KLASSE felé vezető úton. A BMW Group 2023 folyamán további betekintést enged a NEUE KLASSE forradalmi járműkoncepcióiba.

https://www.instagram.com/p/CnE5nPvBvJG/

Forrás: BMW Group / Automotive News

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »