A BMW digitális élményekkel vértezi fel új modelljeit

A BMW Group a Las Vegasban megrendezésre került Consumer Electronics Show (CES) 2023 során bemutatta elképzeléseit a jövő digitális élményéről a járműveken belül és kívül egyaránt. A BMW i Vision Dee egy futurisztikus középkategóriás szedán új és letisztult formatervezéssel.

 

A “Dee” név a Digital Emotional Experience (Digitális Érzelmi Élmény) rövidítése – és pontosan ez a BMW célja: a jövőben még erősebb kötődést teremteni az emberek és autóik között. A jövő digitális funkciói messze túlmutatnak majd a ma ismert hangvezérlés és vezetéstámogató rendszerek szintjén.

A BMW Group a színváltó technológia alkalmazását is továbbfejlesztette. Míg a 2022-es CES-en bemutatott BMW iX Flow Featuring E Ink névre keresztelt SUV feketéből fehér színűvé változott, a BMW i Vision Dee már akár 32 különböző színűre is át tudja alakítani a külsejét.

“A BMW i Vision Dee-vel azt mutattuk be, hogy mi minden lehetséges, ha a hardver és a szoftver összehangban működik. Ily módon képesek vagyunk a digitalizációban rejlő teljes potenciált kiaknázni, hogy az autót intelligens társsá alakítsuk. Ez a jövő az autógyártók számára és a BMW számára is: a virtuális élmény és a valódi vezetési élmény ötvözése” – mondta Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A BMW Group az autóiparban a Head-Up-Display úttörőjeként is ismert, és az elmúlt két évtizedben szisztematikusan továbbfejlesztette ezt a technológiát. A BMW i Vision Dee-ben a szélvédő teljes szélességére történő vetítés lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb felületen jelenjenek meg az információk.

A BMW Group ezzel demonstrálja a vetítési technológiában rejlő hatalmas lehetőségeket, a BMW i Vision Dee pedig azt mutatja be, hogy a fejlett Head-Up-Display a jövőben hogyan hasznosítható a megjelenítésben és kezelésben is. A BMW Head-up-Display szériaváltozata, amely a szélvédő teljes szélességében kiterjed, 2025-től kezdve a NEUE KLASSE modelljeiben kerül alkalmazásra.

A BMW Group jövője elektromos, körkörös és digitális. A BMW i Vision Dee eme trió digitális aspektusát képviseli, és egy újabb mérföldkő a következő járműgeneráció, a NEUE KLASSE felé vezető úton. A BMW Group 2023 folyamán további betekintést enged a NEUE KLASSE forradalmi járműkoncepcióiba.

https://www.instagram.com/p/CnE5nPvBvJG/

Forrás: BMW Group / Automotive News

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »