Trump helyett DeSantis lehet a befutó a republikánusok előválasztásán

A republikánus előválasztási szavazók nagy érdeklődést mutatnak Ron DeSantis floridai kormányzó, mint lehetséges 2024-es elnökjelölt iránt, és kedvezőbben ítélik meg őt, mint Donald Trump volt elnököt – derül ki a WSJ új felméréséből.

A kettejük közötti hipotetikus versenyben DeSantis 52-38% arányban veri Trumpot a valószínűsíthető GOP előválasztási szavazók körében, bár a konkrét döntés még messze van, az első jelölő szavazatok leadására picivel több mint egy év múlva kerül csak sor.

A felmérés szerint mindenesetre DeSantis egyszerre ismert és kedvelt azon republikánusok körében, akik azt mondják, hogy valószínűleg szavazni fognak a párt előválasztásán vagy jelölési versenyén. 86 százalékuk kedvezően ítéli meg a floridai kormányzót, míg ez az arány Donald Trump esetében csak 74%-os. Tízből egy, valószínűsíthetően GOP-előválasztásra jogosult szavazó ugyanakkor azt mondta, hogy nem tud eleget DeSantisról ahhoz, hogy véleményt alkosson róla.

https://www.instagram.com/p/CmJxIPsNP_8/

Az összes regisztrált szavazót tekintve DeSantist 43% favorizálja, míg a volt elnököt 36%. A Trumpot támogató válaszadók aránya a WSJ által 2021 novembere vezetett összesítések alapján most volt a legalacsonyabb, aminek oka az, hogy a volt elnök támogatottsága a republikánusok körében is visszaesett. A GOP-szavazók, azaz a republikánusok körében a volt elnök kedvező megítélése 85%-ról 74%-ra esett vissza, míg az őt nem támogatók aránya 13%-ról 23%-ra emelkedett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: WSJ  / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »