Mégsem gyárt közösen haszongépjárműveket a Mercedes és a Rivian

A Rivian hétfőn közölte, hogy szünetelteti az elektromos haszongépjárművek európai gyártására vonatkozó terveit, és már nem törekszik arra, hogy megvalósítsa a Mercedes-Benzzel közös gyártást. melyről alig három hónapja állapodtak meg.

„Úgy döntöttünk, hogy szüneteltetjük a Mercedes-Benzzel történő tárgyalásokat az év elején aláírt egyetértési megállapodásról, amely elektromos kisteherautók közös európai gyártásáról szólt” – mondta RJ Scaringe, a Rivian vezérigazgatója, megjegyezve, hogy a vállalat a tőkebefektetései „legjobb kockázattal korrigált megtérülésére” törekszik.

„Jelenleg úgy véljük, hogy a fogyasztói üzletágunkra, valamint a meglévő kereskedelmi üzletágunkra való összpontosítás jelenti a legvonzóbb lehetőségeket a Rivian értékének maximalizálására” – tette hozzá.

https://www.instagram.com/p/Cj8Mp_xLXuf/

Az amerikai székhelyű elektromos járműgyártó közölte, hogy továbbra is nyitott a Mercedes-Benzzel való jövőbeli együttműködésre „a Rivian számára megfelelőbb időpontban”.

A Mercedes-Benz közölte, hogy a Rivian döntése nem befolyásolja villamosítási stratégiájának ütemezését vagy a lengyelországi Jaworban található új elektromos járműgyártó üzemének tervezett felfutását.

Forrás: CNBC

 

Hozzászólások ()

Friss hírek