Színre fújt bringák, az egyedi elképzelések megtestesítői (x)

Ha egy kicsit visszaugrunk az időben, nagyjából két évtizedet, akkor azt látjuk, hogy minden autó lökhárítója krómozott. A jellegzetes gumicsík szegély mellett ki-kitűnni látszik a csík nélküli, teljesen krómozott változat is. Ezután jön egy csavar, s az autóipar brillírozik; “feltalálja” a színre fújt lökhárítót. Azóta mekkora trend lett ebből! Na igen, de vajon mennyire illik ez az elképzelés a bringásokhoz?

A következő pár sorban most utánajárunk, mennyire elterjedtek a színre fújt kerékpárok és alkatrészek. 

Mekkora kreativitást bír el a bringás piac?

Amikor kerékpárt szeretnénk beszerezni, akkor körülbelül két szempont dominál; egyrészt szeretnénk olyan darabot venni, amely illik hozzánk, másrészt ki is akarunk tűnni vele a tömegből. A tucattermékek tehát nem mindenkinek jöhetnek szóba. A Bikepro.hu kerékpár webshop minőségi kerékpár kínálata sokat segíthet nekünk megtalálni a tökéletes járgányt. Lássuk csak, az egyedi bicajok sokféle módon készülhetnek. 

De mi a helyzet a színre fújt darabokkal? Valóban léteznek, vagy ez a módszer csupán az autóipar hóbortja? Ez a trend tényleg nem jelent meg a kerékpáriparban. A nagyobb gyártók talán még foglalkoznak is azzal, hogy a telót a váz színével megegyező árnyalatúra fújják, de nagyjából ennyi kreativitás szorul beléjük. Egyébként ez a brand szempontjából nem feltétlenül rossz. 

Színösszhang a bringás világban

A gyártók kevésbé játszanak a színekkel, sokkal inkább az összhangra törekednek, persze mindig akadnak kivételek is. A jobb cégek egy adott bicikli színvilágához passzoló vagy azzal kontrasztos alkatrészeket, kiegészítőket raknak a kerékpárra. Ez valóban brutál jól tud kinézni, azonban mégsem egyenértékű a színre fújt alkatrészekkel.

Ez inkább akkor lenne kivitelezhető, ha valaki nagy tételben rendelne, ilyenkor ugyanis megoldható, hogy a kiegészítők színe megegyezzen a teló, a váz vagy a villa színével. Annak viszont, aki hetente cserélgeti a bringás kellékeket, a színre fújt állapot inkább hátrányos lesz. 

Amikor teljes az összkép

A színre fújt alkatrészeket tehát olyan bringások szerezhetnék be előszeretettel, akik hosszú távon használnák biciklijüket. Ők bizony keresve sem találnak jobbat az összkép fokozására, mint a színre fújt kiegészítők eszköztára. Ezt pedig még mindig új szintre tudjuk emelni. Például egy frappáns ötlettel megspékelhető a festés; a növekvő bambuszt mintázó festés látványát nem tudjuk überelni, így születhet igazán ütős végeredmény.

Habár a színre fújt termékek nem biztos, hogy szerepelnek az idei karácsonyi listán, azonban remélem, hogy cikkünk után te is más szemmel nézel rájuk. Ne feledd, ha szeretnél igazán különleges kiegészítőket birtokolni, akkor mellettük érdemes döntened. Ezek olyan összhatást érnek el, amelynek köszönhetően a bicajod valóban téged tükröz majd. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »