Megfelelő ápolással vonzó szakállad lehet (x)

Napjainkban ismét divat a szakáll, így sokan próbálkoznak vele több-kevesebb sikerrel. Mert az elhatározás önmagában kevés a sikerhez, megfelelő szőrzet, no meg kitartás szükséges ahhoz, hogy a vágyott szakálltípust magadénak tudhasd.

A növesztés hosszú hónapjai alatt bizonyára ráébredsz, hogy a helyes szakállápolás mennyit nyom a latban. Kezdetben kényelmetlen lehet a növekvő szőrzet, úgy érezheted, mindenhol szúr és viszket. A titok a megfelelő ápolásban, az ideális szakállápoló szerek használatában rejlik. Melyek ezek? Honnan tudhatod, hogy neked melyikre lesz szükséged?

Bevezetés a szakállasok világába

Manapság olyan szakállformát választasz, amilyet szeretnél, és persze amelyik jól áll és megvalósítható. Az ápolást megkönnyítik a különféle, természetes összetevőket tartalmazó, #Barba Italiana szakállápoló termékek, amelyek a teljeskörű szakállápoláshoz nélkülözhetetlenek.

A szakállra a legtöbb korban úgy tekintettek, mint a férfiasság, az erő, a gazdagság szimbólumára. A római korban a gladiátorok viselete volt, később a szabadság szimbóluma lett. Ma a gondosan nyírt, remekbe szabott, a frizurával összhangban lévő szakáll a divat, amely gondos ápolást kíván. Persze nemcsak a jó megjelenés, hanem a saját komfortod érdekében is érdemes az arcszőrzetet helyesen ápolni. 

Minden kezdet nehéz

Az elhatározást követően, ahogy az arcszőrzetedet szabadjára engeded, lehet, hogy rá kell döbbenned, hogy a kinézett szakálltípus nem a Te adottságaidnak megfelelő, nem olyan ütemben és sűrűségben nő, ahogy az szükséges lenne. Ne csüggedj, keress fel egy profi barbert, aki a tapasztalatai alapján könnyedén megmondja, miből választhatsz.

A növekedés kezdeti szakaszában sokaknál problémát szokott okozni a szőrbenövés és az arcbőr kiszáradása, ami viszketéssel, enyhe szőrtüszőgyulladással járhat. Ez ellen hidratálókrémek használatával védekezhetsz.

A szakállvonal rendszeres igazításával ápolt hatást érhetsz el, és végre búcsút inthetsz a kósza szőrszálaknak. A nehezén túljutottál, innentől már a rendszeres és helyes szakállápolási rutin alkalmazása az, ami segít vonzóvá varázsolni megjelenésedet. 

Szakállápolás helyesen

Az arcszőrzet ápolása elengedhetetlen a sármos megjelenéshez, ezt már a borosta vagy szakállnövesztés kezdetétől tudnod kell. Persze az arcszőrzet nélküli kinézet is rendszeres és megfelelő ápolást igényel, ebben nincs különbség. Az ápolószerekben azonban van.

A szakállat naponta érdemes gyengéden megtisztítani, ehhez a szakállsamponok megfelelőek, ne a hajápoló készítményedet használd. A szakáll típusától, hosszától függően használhatsz szakállkefét a rakoncátlan szálak megzabolázásához. Ezt követően kerülhet sor a szőrzet puhítására, az arcbőr hidratálására, itt jön képbe a szakállápoló olaj. 

A szakállápolási rutin idővel a napi tisztálkodási rítusod részévé válik, alig vesz el több időt, mint előtte.

Az ápolt megjelenéshez a szakáll formázása is hozzátartozik, ezt bízhatod szakemberre is, így kényeztetésként élheted meg az időt, amit a borbélynál töltesz.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek