Egy magyar kerékpárgyártó cég útja a garázstól a gyártósorig (x)

A magyarok rengeteg dologban tehetségesek, és ennek nemzetközileg is van visszhangja. Tudósaink, mérnökeink, orvosaink számos elismeréssel gazdagították a magyarok hírnevét. Így történhetett, hogy a már bejáratott ösvényen elindulva három lelkes fiatal álmodott egy nagyot és egy garázsban elkezdtek bicikliket összeszerelni. 

Volt már és van is magyar márka a piacon, ők mégis úgy gondolták, hogy tudnak valami mást, valami újat mutatni az embereknek.

Kezdők szerencséje?

2011-ben mindössze egy garázs volt a műhely. A kerékpározás szeretetét, a lelkesedést, az értékadás iránti vágyat lehetett érezni a levegőben. Az új magyar márka KPC néven vonult be a köztudatba és a Kerékpárwebshop.eu minőségi kerékpár kínálatába is. Az alapítók maguk is évekig versenyszerűen sportoltak, így pontosan tudták, hogy mik a mindenkori piac hiányosságai, illetve mire lenne igény. Ezt azóta is figyelemmel kísérik; egyrészt a saját tapasztalataikból merítenek ötleteket a fejlődéshez, másrészt a vásárlói vélemények alapján. 

Szélesedő kínálat

A célcsoport igényeinek a szemmel tartása néhány éven belül arra sarkallta a csapatot, hogy bővítsék a kínálatot. 2015-től már gyerekeknek szánt kerékpárok is kerültek ki a kezük alól. Gyorsan találtak gazdát a jó minőségű, pénztárcabarát, vidám színezésű cangák. A kisebbeknek szánt modellek 2 éves kortól kiskamaszkorig népszerűek, strapabírásuknak köszönhetően gyakran megörökli a kisebb testvér a nagy kinőtt járgányát.

Modern felnőtt biciklik

A felnőtteknek szóló kínálat már jóval tekintélyesebb. Szerencsére ezek között megtalálhatja a számítását az is, aki nőként a napi teendők gyorsabb elintézéséhez keres közlekedési eszközt, de az is, aki a maga örömére gurul az át ország kerékpárútjain. A klasszikus montikon kívül cross trekking, országúti és cruiser is szerepel a palettán. 

Ezek többnyire belépő szintű termékek, tehát nem érdemes egy csúcs felszereltségű géppel összehasonlítani, de mindegyik a maga kategóriájában hozza a tőle telhető legjobbat. A vázak leggyakrabban szén acélból vagy alumíniumból, esetleg ennek ötvözetéből készülnek. A megállíthatóságról jellemzően V-fék gondoskodik, a nyereg a modell profiljához illően komfortos vagy sportos, a felnik duplafalúak.

Garancia

Ahogy egyre nőnek a mindennapi kiadások, természetes, hogy meg akar róla bizonyosodni, hogy a saját igényeinek megfelelő kerékpárt fog vásárolni. Olyat, aminél lehetőleg minden alkatrész a helyén van, és sokáig megfelelően működik. Biztonságérzetet nyújt, ha valaki annyira megbízik az általa kínált áru minőségében, hogy garanciát vállal rá. Ha bármilyen gyártási hibából keletkező probléma lép fel, akkor a kereskedővel kell felvenni a kapcsolatot, rajta keresztül történik a szervizelés. Ebben az esetben Önnek semmibe nem kerül a javítás. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »