Természetes megoldás a gyulladás csökkentésére (x)

A gyulladás bárki szervezetében előforduló természetes folyamat, melyen többféle módszerrel tudunk segíteni. A gyulladás kialakulásának több oka is lehet, alapvetően az immunrendszer működésbe lépése váltja ki, mely védeni kívánja szervezetünket a kórokozók vagy sérülések ellen.

A gyulladás csökkentésére különböző természetes gyógymódokat is alkalmazhatunk, melyek akár hosszú távon is biztos támaszt nyújthatnak. Kifejezetten hatékony megoldás lehet a gyógyhatású teák fogyasztása. De vajon hogyan ismerhetjük fel, hogy szervezetünkben gyulladási folyamat megy végbe? Erre, és a lehetséges gyógymódokra adunk most választ.

Mi okozhatja a gyulladást?

Előfordulhat, hogy az immunrendszer saját sejtek ellen indít támadást, ennek hátterében autoimmun betegség állhat. Természetes gyógymódként alkalmazható például az M Matcha által forgalmazott teák egyike. Egyébként leggyakrabban a fertőzések állnak a gyulladás kialakulása mögött, melyet kórokozók, vírusok, baktériumok okozhatnak.

Konkrétabban: a szervezetünkben kialakult gyulladás többféle kiváltó okra vezethető vissza. Miután a gyulladás már az immunrendszer válaszreakciója egy, a szervezet ellen indított támadásra, így elsősorban a kialakulás okát kell vizsgálnunk. Túlterhelés, fertőzések, külső behatások miatt jöhet létre a gyulladás. 

Jellegzetes tünetek

Szinte valamennyiünk tapasztalt már gyulladást a szervezetében. Az ezzel járó jellegzetes tünetek, mint például a láz, a gyulladt területek körüli bőrpír és a fájdalom a külső gyulladás jelei. Testünk belsejében is lehet gyulladás, melynek felismerése már nem ennyire egyszerű. Ezek felderítése és azonosítása laborban végzett teljes vérkép segítségével végezhető el.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a kezeléskor az, hogy nem az okot próbáljuk megszüntetni, hanem a tüneteket kezeljük. Ez rövid távon adhat megoldást, azonban a gyulladás ettől még hosszú távon velünk maradhat. Egy lehetséges megoldást mutatunk neked, mely hosszú távú eredményeket nyújthat.

Kezelés gyulladáscsökkentő teával

Miután már a szervezetedben kialakult a góc, akkor még inkább oda kell figyelni arra, hogy milyen élelmiszereket fogyasztasz. Ennek oka, hogy egyes ételek felerősíthetik a folyamatot. Viszont van néhány olyan élelmiszer és ital, mely segíti a javulást. A kellemes ízű, finom aromájú matcha teák felgyorsíthatják a gyógyulás folyamatát. A mesterséges gyulladáscsökkentők helyett válaszd inkább a természetes megoldásokat, melyek ösztönzik a szervezetet az öngyógyításra, így megszűnhet a gyulladás oka is.

A gyulladáscsökkentő hatásáról elhíresült áfonya hatékonysága eltörpül a matcha teák mellett, hiszen 14-szer több antioxidánst tartalmaznak, mint a lila bogyók. Az antioxidánsok küzdenek meg a sejtkárosító hatású szabad gyökökkel. Segítségükkel felgyorsul a szervezet méregtelenítő folyamata, így gyorsabban ürülnek ki a káros anyagok.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »