Életvidám családi kedvenc: az amerikai drótszőrű macska (x)

Az amerikai drótszőrű cica nagyon toleráns, kedves jellemű kedvenc. Kifejezetten javasolt családok számára, remekül érzi magát gyerekek társaságában. Könnyen barátkozik más macskákkal. Nyugodt vérmérsékletű, szívesen játszik a gazdájával, igényli a törődést és a közös időtöltést. 

Kijárós vagy benti cica?

A Grandopet.hu macskafajta leírásai alapján könnyebben eldöntheted, hogy milyen macska ideális számodra. Ebben a cikkben az amerikai drótszőrű macska jellemvonásairól és külső jellegzetességeiről írunk!

Ez a kis kedvenc tartható benti és kijárós cicaként egyaránt. Nagyon jó természete révén, alkalmazkodó és toleráns típus. A megfelelő életteret azonban biztosítani kell számára, vagyis az interaktív játékok, a macskakaparó, a mászókák létfontosságúak, hogy kellően lekösse magát. 

Nagyon szociális négylábú, akinek lételeme, hogy emberek között lehessen. Amennyiben gyakran elkószál a cica, több játékról kell gondoskodni, és nagyobb figyelmet kell fordítani a bársonytalpúra. 

Imád családban lenni, emiatt gyerekek mellett is javasolt, könnyen barátkozik, játékos, kíváncsi cicus. 

Az amerikai drótszőrű külső jegyei

Ennek a macskafajtának legjellegzetesebb ismertetőjegye a különleges szőrzete, mely egy véletlen mutáció következménye. 

A drótszőrűségért felelős gén dominánsan öröklődik, ennélfogva nagyrészt a kölykök felénél jelenik meg. A kiscica szőre már születését követően vagy 4-6 hónappal később kezd kunkorodni. Bizonyos szőrszálak görbék, és a végük hullámos, a bajsza is “hullámos, gyűrött” hatású lehet. Bundája extrán sűrű és tömött tapintású, ettől pedig olyan, akár egy plüssállat. 

Nem igényel különleges ápolást, egyszerű a karbantartása, elegendő csupán hetente egyszer alaposan átkefélni. 

Erős, izmos testalkat jellemzi, világító sárga szeme és tömör orra szintén a jellegzetességei közé tartoznak. 

Többféle változat is fellelhető, például fehér bundás kék vagy sárga szemmel, fekete szőrű arany színű szemekkel. Gyakori még a vörös, krémszínű is. Rendkívül feltűnő a csincsilla változat, ilyen esetben kétszínű szőrszál teszi igen különlegessé, például fehér bundánál a szőrszálak vége fekete színre vált át. 

Az amerikai drótszőrű cica esetében a tigris csíkos egyedet “tabbynek” nevezik. 

Kinek javasolt a tartása? 

Mivel gondozása nem igényel különleges szakértelmet, viszonylag egyszerű és problémamentes a tartása. Ez a cicafajta nagyon jó természettel rendelkezik, kedves, szociális, barátkozó jellem, akinél központi szerepet töltenek be a körülötte élők. 

Ajánlott családok számára, ahol kedvére játszhat, és sosem érzi igazán egyedül magát. Ugyanakkor egyedülállóknak is javasolt, amennyiben sok időt tölthet a gazdájával, és rengeteg közös bolondozásban lehet része. 

Kíváncsiságát leginkább macskabútorokkal, interaktív játékokkal és közös elfoglaltságokkal lehet lekötni. 

Az amerikai drótszőrű macska végtelenül toleráns, “plüssállat” kinézetű kedvenc, aki nagyon hamar teljes értékű családtaggá válik. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »