Rendkívüli NATO-csúcs lesz a héten az orosz rakétatámadások miatt

A NATO-tagállamok védelmi miniszterei a tervek szerint kétnapos tanácskozásra gyűlnek össze Brüsszelben szerdán, hogy Ukrajna további támogatásával kapcsolatban egyeztessenek.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Twitter-üzenetében megerősítette, hogy a szövetség támogatja Ukrajnát.

„A NATO továbbra is támogatni fogja a bátor ukrán népet a Kreml agressziója ellen, amíg csak szükséges” – írta Stoltenberg.

Az Európai Bizottság külügyi szóvivője, Peter Stano a testület hétfői sajtótájékoztatóján elítélte az ukrán városokra mért orosz rakétatámadásokat.

„Az orosz rakétatámadások háborús bűncselekménynek minősülnek. Az orosz erők civileket vettek célba gyáva és förtelmes rakétazáporral, ez a háborús feszültségek fokozását jelenti Oroszország részéről” – jelentette ki a szóvivő.

Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Twitter-üzenetében azt írta, mélységesen megdöbbentették az orosz támadások a civilek ellen Kijevben és más ukrajnai városokban.

„Az ilyen cselekményeknek nincs helyük a XXI. században. A lehető leghatározottabban elítélem őket. Ukrajna mellett állunk, az EU további katonai támogatást nyújt” – hangsúlyozta.

Ursula Von der Leyen sajtóközleményében azt írta, megdöbbent az ukrán városok elleni kegyetlen támadásokon.

„Oroszország ismét megmutatta a világnak, hogy mit képvisel: a terrort és a brutalitást. Az elkövetőket felelősségre kell vonni” – hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság elnöke. Hozzátette: „tudjuk, hogy az ukránokat nem lehet megfélemlíteni, és az ukránok tudják, hogy az EU mellettük áll, amíg csak szükséges”.

https://www.instagram.com/p/CjiMaf1oIDY/

Forrás: MTI / Instagram

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »