Milyen érvek szólhatnak a háromrészes botzsák kiválasztása mellett? (x)

Miért lehet előnyös az, ha a horgászatokra háromrészes botzsák beszerzésével készülünk fel? Miben rejlik egy ilyen botzsák lényege, és persze milyen előnyöket biztosíthat a horgászatok előtt, közben és után?

 

Ezeken a kérdéseken megyünk majd végig a bejegyzésben, remélhetőleg átfogó képet biztosítva a funkcionalitásról és az előnyökről.

Mit is értünk pontosan azalatt, hogy egy botzsák háromrészes?

A megnevezés arra utal, hogy a szóban forgó botzsáktípus 3 különböző szekcióval, vagy másnéven fakkal van ellátva. Ezek külön-külön cipzározhatóak, vagy teljes egészében elkülönülnek egymástól.

Ennek köszönhetően például a Damil.hu botzsák kínálatában megtalálható háromrészes botzsák modelljeiben is kényelmesen elhelyezhető 3 bot is. Igény szerint akár felszerelve, orsóval, zsinórral és végszerelékkel együtt.

Persze ezt külön variálni is lehet. Mondjuk olyan formában, hogy egy-egy fakkban egy-egy horgászbot kap helyet, míg a harmadikban a merítőháló, vagy pedig a merítőnyél számára tudunk biztonságos pozíciót találni.

Milyen előnyök szólhatnak a háromrészes botzsák választása mellett?

Ahogy az talán a fentiekből is sejthető már, egy ilyen jellegű botzsákban viszonylag könnyű elférni. Gyakorlatilag a horgászatok döntő többségében elegendőnek bizonyulhat ahhoz, hogy a két alapnak szánt horgászbot mellett még egy tartalékot is magunkkal vihessünk.

Ami külön hozzáadott értékkel bírhat, hogy a modern botzsákok ezzel együtt – vagy ennek ellenére – nem foglalnak el indokolatlanul sok helyet. Vagyis kényelmesen helyet tudunk találni nekik akár az autó csomagtartójában, vagy pedig otthon a tároláshoz.

Sőt, a botok és akár a komplett felszerelés mellett az egyes fakkokban akár a bottartó fejek vagy a leszúrók is helyet kaphatnak. Amivel extra időt és energiát lehet nyerni a vízparton bepakolásnál, illetve kipakoláskor.

Mi mindent érdemes figyelembe venni a beszerzéskor?

Célszerű olyan alapvető szempontokkal kezdeni, mint a hosszúság megválasztása. Mivel a horgászbotoknak mindenképp bele kell majd férni a botzsákba, ezért értelemszerűen hozzájuk mérten javasolt választani.

A következő lényeges kérdést a típus kiválasztása jelentheti. Ma már a hagyományosnak számító rugalmas anyagú botzsákok mellett vannak merevfalú darabok is. Utóbbiak választása mellett szólhat érvként, hogy biztosabb védelmet nyújtanak a horgászbotoknak.

Felmerülhet szempontként a gyártó kiléte is, amiből jó eséllyel következtetni lehet a majdani minőségre is. Hiszen jogos elvárásnak számít, hogy a botzsák lehetőség szerint több szezonon keresztül hibátlanul szolgálja ki az igényeket. Ha pedig a felsoroltakon túl a kiszemelt darab színben és dizájnban is passzol az ízlésünkhöz, akkor jó eséllyel szívesen fogjuk majd rendszeresen használni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »